Απόσπασμα από το βιβλίο του Λουί Φερντινάν Σελίν «Ταξίδι στην Άκρη της Νύχτας».

Εδώ, στο νοσοκομείο, ακριβώς όπως και στη νύχτα της Φλάνδρας, μας τριβέλιζε ο θάνατος· μόνο που εδώ μας απειλούσε από πιο μακριά ο θάνατος, αμετάκλητος όσο κι εκεί, είναι αλήθεια, αφ’ ης στιγμής η διοίκηση τον σφεντόνιζε καταπάνω στον τρεμάμενο σκελετό μας.

Εδώ, δεν μας βρίζαν βέβαια, μας γλυκομιλούσαν μάλιστα, μας μιλούσαν συνέχεια για οτιδήποτε εκτός απ’ το θάνατο, μα η καταδίκη μας ήταν γραμμένη, φαρδιά πλατιά, στη γωνία κάθε εγγράφου που μας βάζαν να υπογράψουμε, σε κάθε προφύλαξη με την οποία μας περιβάλλανε: στα μετάλλια. Στα βραχιόλια-ταυτότητες. Στην κάθε άδεια. Στην παραμικρή συμβουλή. Νιώθαμε να μας μετράνε, να μας παραμονεύουν, να μας καταχωρίζουν στο μεγάλο απόθεμα των αυριανών απερχομένων.

Έτσι λοιπόν, μοιραία, όλος αυτός ο άμαχος και υγειονομικός κόσμος ολόγυρα έμοιαζε συγκριτικά πιο ανάλαφρος από εμάς. Οι καριόλες οι νοσοκόμες δεν τη μοιράζονταν, του λόγου τους, τη μοίρα μας, το μόνο που σκέφτονταν, απεναντίας, ήταν πώς να ζήσουν πιο πολύ και να ερωτευτούν ακόμα περισσότερο, ήταν ξεκάθαρο, να το ρίξουν στις βόλτες, να κάνουν και να ξανακάνουν έρωτα χίλιες μυριάδες φορές. Η καθεμιά απ’ τις αγγελικές αυτές έκρυβε το σχεδιάκι της για το μέλλον στο περίνεο, σαν τους κατάδικους, το σχεδιάκι του έρωτα, για όταν εμείς θα τα ‘χαμε τινάξει μέσα σε κάποια λασπουριά, κι ένας Θεός ξέρει πώς!

Θα βγάζαν τότε οι λεγάμενες κάτι ξεγυρισμένους επιμνημόσυνους στεναγμούς τρυφερότητας που θα τις κάναν ακόμα πιο θελκτικές, θ’ αναπολούσαν με θλιμμένες σιωπές τους τραγικούς καιρούς του πολέμου, τα φαντάσματα. «Θυμάστε τον μικρό Μπαρνταμού», θα λέγαν το δειλινό, ενώ θα σκέφτονταν εμένα, «εκείνον που δυσκολευόμασταν τόσο να τον εμποδίσουμε να βήξει; Το ηθικό του ήταν χάλια, του καημένου του μικρού. Τι ν’ απόγινε, άραγε;»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]