Ύστερα από το σερί τρομοκρατικών επιθέσεων από ενόπλους στις ΗΠΑ τα υπουργεία Εξωτερικών της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες τους, ενώ συστάσεις απηύθυνε και η Ιαπωνία.

Στην ανακοίνωση της Βενεζουέλας τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αναβάλουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ ή να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας λόγω «της αύξησης των βίαιων επιθέσεων και των εγκλημάτων μίσους τα οποία γίνονται αδιακρίτως».

Στην ανακοίνωση αποδίδεται ευθύνη στην «ελίτ της φυλετικής ανωτερότητας» που κυβερνά τις ΗΠΑ η οποία τροφοδοτεί τις βίαιες επιθέσεις, αλλά και στην ελεύθερη και «ασυγχώρητη» οπλοκατοχή.

Επίσης περιλαμβάνει τα ονόματα αρκετών περιοχών των ΗΠΑ τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, όπως το Ντιτρόιτ, η Βαλτιμόρη, το Όκλαντ και η Καλιφόρνια.

Στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται αδιακρίτως και στην οπλοκατοχή αναφέρεται και το υπουργείο εξωτερικών της Ουρουγουάης.

Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες και για τις δυο χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οδηγίες προς τους πολίτες της όμως προσέφερε και η πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Ντιτρόιτ χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ σαν μια «κοινωνία των όπλων».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές στον παρελθόν τις ταξιδιωτικές οδηγίες σαν μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης.

Αρκετές οδηγίες είχαν εκδοθεί εναντίον της Ελλάδας στα χρόνια δράσης της 17 Νοέμβρη, παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις της οργάνωσης δεν στρέφονταν ποτέ αδιακρίτως εναντίον πολιτών και τουριστών.

Πολύ πιο πρόσφατη ήταν η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Τουρκία και η οποία συνέπεσε με την επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών — ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

*Από το Info-war

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]