Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων στις πολιτικές αναλύσεις για να καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση Nέας Δημοκρατίας –ΠΑΣΟΚ μετράει μέρες.

Ακόμη και οι πλέον θερμοί υποστηρικτές τους δαγκώνονται με τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό και ειδικά από το ηγεμονικό (στην Ευρωπαϊκή Ένωση) κράτος των Γερμανών.

Την ίδια στιγμή, τα γκάλοπ –ακόμη και τα κατευθυνόμενα από την πλευρά της συγκυβέρνησης- δείχνουν καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πάρει κεφάλι για την επόμενη μέρα.

Το καθαρό και εντυπωσιακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει έλθει, όχι επειδή ο κόσμος έχει πειστεί για τις ορθές θέσεις και απόψεις των (αλληλοσυγκρουόμενων ) συνιστωσών του,  άλλα κυρίως από την ανάγκη να υπάρξει «κάτι διαφορετικό» σε επίπεδο κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο «θα σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή η χώρα».

«Κάτι διαφορετικό» επιθυμούν όλοι, όσοι έχουν συμπαραταχθεί σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις δεκάδες διαφωνίες τους με όσα κατά καιρούς έχουν ακουσθεί από τα στόματα των μεγαλοστελεχών (εντός και εκτός κοινοβουλίου) του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το τι έφερε την χωρά σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση όσο και για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον για να ανασάνουμε.

Κι αν ο κόσμος έχει καταφέρει να δείξει μια ωριμότητα ή έστω μια πρωτόγνωρη αντίληψη σε αυτό το θέμα, που συνοψίζεται στο ότι «δεν χρειάζεται να με βρίσκει σύμφωνο σε όλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον υποστηρίξω για να πάρει την κυβέρνηση και να διώξει από εκεί τους προδότες και τα λαμόγια», εντούτοις κάποια από τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να βρίσκονται στον δικό τους… μαγευτικό κόσμο.

Ο συγγραφέας (γνωστός στον περισσότερο κόσμο με αυτή την ιδιότητα μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο) Πέτρος Τατσόπουλος παραδίδει δωρεάν μαθήματα ναρκισσισμού σε αυτούς που τον ψήφισαν και σε όσους έχουν αποφασίσει (για τους λόγους που αναπτύχθηκαν παραπάνω) να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Σε άλλες εποχές, θα μπορούσε ένας απλός πολίτης να πει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «ντροπή σας, εσείς ένα αριστερό κόμμα, να φέρνετε τέτοιους ανθρώπους στην Βουλή».  Όμως, στην σημερινή εποχή, με όλους να προσπαθούν να σώσουν ό, τι μπορεί να σωθεί στην χώρα, τέτοιες ευαισθησίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι, ο Τατσόπουλος, με την αμέριστη υποστήριξη και ευλογία εκείνων οι οποίοι αντικειμενικά θεωρούνται συνένοχοι για την σημερινή διάλυση της χώρας (διάβαζε διαπλεκόμενα μίντια) κάθε τόσο και λιγάκι τα κάνει «γης μαδιάμ». Λογικά λοιπόν όλοι ψάχνονται και αναρωτιούνται, εάν η επόμενη μέρα μπορεί να έλθει από έναν Τατσόπουλο, ο οποίος «ό, τι θυμάται χαίρεται» προκείμενου ο κόσμος να ασχολείται μαζί του.

Από κοντά με τον Τατσόπουλο βρίσκεται ο άλλος αστέρας της αριστεράς(;) Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα στα σοβαρά αναρωτιότανε εάν είναι προβοκάτορας ο Τατσόπουλος. Εδώ είναι σαν να λέμε «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

 

diamantopoulos1389376986

Εάν ο Τατσόπουλος, με αυτά που λέει και κάνει, μπορεί να θεωρηθεί ως προβοκάτορας, τότε οι πολιτικές πράξεις του Διαμαντόπουλου πώς άραγε μπορεί να ερμηνευθούν, αν όχι προβοκατόρικες, αφού σταθερά και με σχέδιο(;) προσπαθεί να διώξει από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όλους εκείνους οι οποίοι δεν συμφωνούν με τον Τσίπρα και την ομάδα του, άλλα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα από τη Σαμαρο-Βενιζελικη λαίλαπα;

Κι αν ο Τατσόπουλος κάνει ό, τι κάνει επειδή (αλά Άδωνι Γεωργιάδη) τρελαίνεται με την δημοσιότητα, ο Διαμαντοπουλος τι προσωπικό ζόρι τραβάει;

Γιατί, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί τι είναι σήμερα για τον κόσμο σάτιρα και αποφασίζει να το παίξει πάπα-σούρας (λες και οι παπάδες είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του κόσμου αυτή την εποχή) τότε με βάση την κοινή λογική, κάποια προσωπικά προβλήματα πρέπει να τα έχει.

 

Αλέξης Δέδες (δημοσιογράφος)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]