Πριν από λίγο καιρό η Άρσεναλ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους οπαδούς της ομάδας να κάνουν όνειρα ακόμα και για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σήμερα, κινδυνεύει ακόμα να μην βγει στο επόμενο Champions League.

Το τελευταίο “χαστούκι” ήρθε από την ομάδα που απειλεί να την προσπεράσει στην κούρσα για την 4η και τελευταία θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την Έβερτον. Σε ένα τόσο σημαντικό ματς, η Άρσεναλ ήταν πολύ κατώτερη των απαιτήσεων και των προσδοκιών και έχασε με κάτω τα χέρια 0-3 στο “Goodison Park” του Λίβερπουλ.

Τον Νοέμβρη γράφαμε για την επιστροφή των “κανονιέρηδων” και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τον Γενάρη κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την απίστευτη κατάρρευση της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ. Όχι ότι οι ομάδες του Βενγκέρ τα τελευταία χρόνια δεν μας έχουν συνηθίσει σε σκαμπανεβάσματα, αλλά το φετινό είναι το κάτι άλλο.

Μέχρι τις 18 Γενάρη, η ομάδα του Λονδίνου μετρούσε μόλις 3 ήττες (Άστον Βίλα εντός και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι εκτός) και δύο ισοπαλίες. Από τότε, η ελεύθερη πτώση δεν έχει σταματημό. Στα 11 ματς που ακολούθησαν για το πρωτάθλημα, ο τραγικός απολογισμός είναι 3 νίκες-4 ισοπαλίες-4 ήττες!

Αναλυτικά οι 11 τελευταίοι αγώνες πρωταθλήματος της Άρσεναλ:

Σαουθάμπτον-Αρσεναλ 2-2
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-1
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
Άρσεναλ-Σάντερλαντ 4-1
Στόουκ-Άρσεναλ 1-0
Τότεναμ-Άρσεναλ 0-1
Τσέλσι-Άρσεναλ 6-0
Άρσεναλ-Σουόνσι 2-2
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Έβερτον-Άρσεναλ 3-0

Πιο αναλυτικά, σε αυτά τα 11 ματς έχει δεχτεί 20 τέρματα (!), χάνοντας με κάτω τα χέρια έως και με διασυρμούς τρία εκτός έδρας ντέρμπι, ενώ εντός έδρας δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους “μεγάλους” που αντιμετώπισε. Προφανώς έτσι όχι μόνο πρωτάθλημα δεν μπορείς να διεκδικήσεις, αλλά μπορείς να μείνεις και εκτός Champions League. Αν η Έβερτον νικήσει το ματς λιγότερο που έχει, την προσπερνάει για δύο βαθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά δεν έχει κανένα δύσκολο ματς στα 5 που της μένουν μέχρι το τέλος. Αν όμως η Έβερτον στο παιχνίδι περισσότερο που έχει να δώσει πάρει έστω και την ισοπαλία, θα βρίσκεται εκείνη στην 4η θέση καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (+21 έναντι +16 της Άρσεναλ). Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από την Έβερτον στα τελευταία πέντε ματς.

Με την εικόνα των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά ελπίζει στα δύο δύσκολα ματς που έχει η Έβερτον να δώσει ακόμα, με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι εντός έδρας, για να πάρει τελικά το τελευταίο εισιτήριο του Champions League, από εκεί που σχεδόν σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν ήταν στην κορυφή.

Οι δικαιολογίες για τον Αρσέν Βενγκέρ πολλές, όπως πάντα. Άλλωστε τόσα χρόνια χωρίς τίτλο, έχει πάρει Master στον συγκεκριμένο τομέα. Από τους τραυματισμούς (Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ) και το πρόγραμμα, μέχρι και το σύστημα δανεικών του έφταιξε φέτος.

Πριν ακόμα χάσει από την Έβερτον είχε αρχίσει να γκρινιάζει λέγοντας: “Το σύστημα δανεικών στην Αγγλία είναι άδικο. Δεν γίνεται οι μεγάλες ομάδες να δίνουν δανεικούς και να έχουν όρο να μην αγωνίζονται απέναντί τους, αλλά με όλους τους άλλους να μπορούν να παίξουν (αναφερόμενος στους Ρομέλου Λουκάκου της Τσέλσι και Γκάρεθ Μπάρι της Μάντσεστερ Σίτι)”.

Από δικαιολογίες άλλο τίποτα ο Αλσατός. Αλλά όταν έχεις να κατακτήσεις οποιονδήποτε τίτλο από τη σεζόν 2004/05 και το πρωτάθλημα από το 2004 σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ ακόμα και οι δικαιολογίες κάποτε τελειώνουν. 2014 έφτασε…

ΥΓ. Κι όμως, ακόμα κι αν δεν πάρει ούτε το Κύπελλο, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν μείνει ο Βενγκέρ γιατί οι Άγγλοι μπορεί να πιστεύουν ότι ακόμα και τώρα: “Arsene knows“.

ΥΓ.1 Το “Αρσενάκη” του τίτλου είναι το υποκοριστικό του Αρσέν (Βενγκέρ). ‘Η θα μπορούσε να είναι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts