Τα «Κόκκινα Φανάρια», το θεατρικό έργο του Αλέκου Γαλανού που γνωρίσαμε από την ταινία που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Γεωργιάδης και έχασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας από το «Οκτώμιση» του Φελίνι, επιστρέφουν στο θέατρο στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Ρεξ.

Το έργο του Αλέκου Γαλανού καταπιάνεται με το θέμα της πορνείας στην Τρούμπα του ’60 περνώντας από τo ψυχρό της πρόσωπο σε μια πιο ανθρώπινη διάσταση. Με αφετηρία μια στερεοτυπική άποψη για τις πόρνες παρακολουθούμε μια ιστορία που διεισδύει στην ανθρώπινη αλήθεια και τις βλέπει ως θύματα της κοινωνίας. Η παράσταση πρωτοανέβηκε το 1962 από τον Αλέξη Δαμιανό στο θέατρο «Πορεία».

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Κωνσταντίνο Ρήγο ο οποίος φημίζεται για τις δουλειές του ως χορογράφος, την ξεχωριστή κινησεολογική διάσταση κάθε έργου που καταπιάνεται και τις δυνατές εικόνες. Στα «Κόκκινα φανάρια» ευελπιστεί να δώσει μια σύγχρονη ματιά στο έργο με έμφαση στη διαχρονικότητά του.

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Εθνικό Θέατρο
Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Πανεπιστημίου 48
Τηλέφωνο ταμείου : 210 3301881 – 210 3305074

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Παίζουν : Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστης Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης και Νίκος Ψαρράς.

Παραστάσεις : Τετάρτη 5μ.μ., Πέμπτη – Κυριακή 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 21€,15€,12€, κάθε Πέμπτη ειδική ενιαία τιμή 13 €

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]