Ένας φωτογράφος του πρακτορείου AFP επισκέφτηκε την πρόσφατα κατειλημμένη από τον συριακό στρατό πόλη της Παλμύρας για να δει και να καταγράψει με την κάμερά του το μέγεθος της καταστροφής που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους τον έναν περίπου χρόνο που η πόλη βρισκόταν στα χέρια τους.

Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις των αρχαιολόγων ότι τα κατεστραμμένα μνημεία της Παλμύρας μπορούν και θα αναστηλωθούν, οι καταστροφές φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλες και οι φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Joseph Eid δείχνουν ακριβώς το μέγεθος των καταστροφών. Η Παλμύρα δεν θα είναι ξανά ποτέ η ίδια παρόλο που τα μνημεία θα αναστηλωθούν, δεν θα είναι ποτέ τα ίδια.

Κρατώντας παλιές φωτογραφίες των μνημείων ο Eid μας ξεναγεί στην Παλμύρα του σήμερα…

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-11

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-12

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-14

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-16

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-18

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-110

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-112

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-113

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-114

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-115

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-116

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-118

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]