Για τους περισσότερους Αθηναίους δεν υπάρχει καλύτερο γρήγορο και βρώμικο φαγητό από ένα καλό σουβλάκι. Εξ’ ου και ενώ τα πάντα κλείνουν στις γειτονιές της Αθήνας, σουβλατζίδικα ανοίγουν συνεχώς. Καιρός, λοιπόν, να θυμηθούμε που βρίσκεται το καλό σουβλάκι σε όποια περιοχή και αν βρισκόμαστε.

Από το κέντρο μέχρι τα Βόρεια Προάστια, οι συντάκτες του 3pointmagazine μας -«μαρτυρούν» τα αγαπημένα τους σουβλατζίδικα εκεί κοντά στην γειτονιά τους, τα μυστικά τους, ποια ώρα είναι η καλύτερη να πας και τι να πάρεις.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το σουβλάκι «του Κώστα» στο Γαλάτσι θα είναι από τα πιο νόστιμα που έχω φάει. Η σαββατιάτικη “έξοδος” με τους γονείς, όταν πήγαινα ακόμα σχολείο στο σουβλατζίδικο του Κώστα έγινε μια συνήθεια που δύσκολα “κόβεται”. Θέλεις γύρο, καλαμάκι ή μπιφτέκι; Το μικρό σουβλατζίδικο του Κώστα στην οδό Αλκυόνης στο Γαλάτσι έχει τα πάντα και όλα πεντανόστιμα. Μην πας, όμως, αργά γιατί μάλλον δεν θα βρεις τίποτε από όλα αυτά… Το συνοικιακό αυτό σουβλατζίδικο κοντά στο παρκάκι έχει καλή ποιότητα και σταθερή πελατεία και γι’αυτό το πιο πιθανό είναι να μην βρεις σουβλάκι μετά τις 11 το βράδυ. Την οικογένεια που το δουλεύει θα τη δεις και στο ταμείο, και στο τύλιγμα, και στο ψήσιμο, ακόμη και στο σερβίρισμα. Μπορεί το κλασικό σουβλάκι να θεωρείται το καλαμάκι ή ο γύρος, αλλά το πίτα μπιφτέκι του Κώστα ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις.

Αλκυόνης, 20 Γαλάτσι

Μελίνα Βελιμέζη

«Γιώργος και Μάνος». Όσο απλή είναι η επιλογή του ονόματος, μ’ άλλη τόση απλότητα φτιάχνουν μακράν το καλύτερο σουβλάκι. Ανοίγουν το πρωί και κλείνουν στις 4.30 το απόγευμα. Αρκετές ώρες όπως φαίνεται για να βγάλουν τα προς το ζην. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν θα δεις ποτέ το μαγαζί τους άδειο. Δεν θα το δεις άδειο, γιατί χωρίς να έχουν τιτανοτεράστιο μενού, ό,τι προσφέρουν είναι εξαίρετης ποιότητας. Τα κάνουν όλα στα κάρβουνα βλέπεις. Ενώ οι πίτες τους ψήνονται χωρίς λάδι. Φημίζονται ακόμα για το εξαιρετικό κοντοσούβλι και χοιρινό και κοτόπουλο. Και σε μερίδα και σε πίτα. Οι τιμές τους είναι λογικές. Οι μερίδες μέχρι 6.80 ευρώ και τα σουβλάκια μέχρι 2.20 ευρώ. Το μόνο κακό, είναι ότι δεν μπορείς να κάτσεις. Έχουν μια μικρή μπάρα και 2-3 σκαμπό, που ίσα εξυπηρετούν, για όποιον προλάβει, για ένα πεντάλεπτο διάλειμμα.

Θεμιστοκλέους 39 και Κωλέττη, Εξάρχεια

Κώστας Παπαντωνίου

Το καλύτερο σουβλάκι που έχω φάει είναι «στον Καλογιάννη». Μικρό, γωνιακό σουβλατζίδικο στον Βύρωνα, χωρίς να ενδείκνυται για να κάτσεις, αλλά κυρίως για delivery. Σε έναν κόσμο που τα πιο δύσκολα βράδια σου, ζυγώνεις την ειλικρίνεια των ανθρώπων με το αν βάζουν γενναιόδωρη ποσότητα τζατζικιού και σως ή αν όντως ψήνουν την πίτα στα κάρβουνα, παραγγέλνεις έναν Καλογιάννη και ευχαριστιέσαι το αληθινό κομμάτι κοτόπουλο και τον καθαρό από λίπος γύρο. Έτσι χαμογελάς ξανά με τον σουβλατζή που σε κοιτάζει έτοιμος να του απαντήσεις γύρο ή κοτόπουλο σα να απαντάς ζωή ή θάνατος.

Αγίας Σοφίας 45, Βύρωνας-Τηλέφωνα:210 7664796/6977161969

Μάιρα Ζαρέντη

souvlaki_620
Για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων το καλύτερο σουβλάκι ακούει στο όνομα «Πανερυθραικός». Μην περιμένεις κανένα σουβλάκι με σως κηπουρού, μελιού ή οτιδήποτε. Ο Πανερυθραικός δεκαετίες τώρα φτιάχνει το κλασικό παραδοσιακό σουβλάκι δηλαδή καλαμάκι χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπέρι κόκκινο, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο απλά κατανόστιμο. Σουβλάκι και πατάτες λοιπόν να ζητήσετε και θα σας έρθει στο πι και φι μιας και οι τυλιχτές είναι γρήγοροι ενώ η τιμή κανονική για σουβλατζίδικο της περιοχής. Επίσης, μην περιμένεις να πας εκεί για να καθίσεις σαν σε εστιατόριο, ο Πανερυθραικός είναι σουβλατζίδικο παλαιάς κοπής, απλό που απλά παίρνεις ή τρως εκεί το σουβλάκι σου όπως τις παλιές καλές εποχές, απλά και νόστιμα.

Πλαστήρα 18, Νέα Ερυθραία

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]