Αν και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου, οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε φύγει και ούτε πρόκειται να φύγουμε άμεσα από την λατρεμένη ελληνική πρωτεύουσα. Αυτό που έχουμε κάνει -και σας προτείνουμε- είναι, όποτε βρίσκεται λίγος χρόνος και κάποια λεφτά, να κάνουμε μικρές αποδράσεις, τα γνωστά «τριήμερα». Αυτή η στήλη λοιπόν έχει ως στόχο να σας μεταδώσει την πείρα και εμπειρία μας από αυτές τις μικροδιακοπές γα να επωφεληθείτε στο έπακρο και να αποφύγετε κακοτοπιές.

Φύγαμε για Επίδαυρο!

Πρώτη στάση -για να προλάβουμε και το φεστιβάλ- είναι η Επίδαυρος. Για όσους αγαπούν το θέατρο αυτός είναι σίγουρα ένας γνωστός προορισμός καθώς κάθε χρόνο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Επιδαύρου στο διάσημο Αρχαίο Θέατρο. Με αυτή την ευκαιρία προτείνουμε να συνδυάσετε την ψυχαγωγία με βουτιές.

EPIDAYROS

Οι παραστάσεις που απομένουν είναι οι εξής:

  1. 18-19 Ιουλίου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και Αρτivities, «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου
  2. 25-26 Ιουλίου, Εθνικό Θέατρο, «Ιππόλυτος» του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Λύδίας Κονιόρδου
  3. 1-2 Αυγούστου, Εθνικό Θέατρο, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
  4. 8-9 Αυγούστου, Θέατρο Δωματίου, «Βάκχες» του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου
  5. 15-16 Αυγούστου, Κ.Θ.Β.Ε., «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη

Πλούσιο το πρόγραμμα. Διαλέχτε!

 

παλαιά Επίδαυρος

Μετακίνηση

Η Επίδαυρος απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα με αυτοκίνητο και η διαδρομή είναι όμορφη, μέσα στο πράσινο, μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη αν έχεις και καλή παρέα και φθηνή αν μοιραστείς τη βενζίνη. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να βρείτε τις οδηγίες από πριν και να έχετε το νου σας στη σήμανση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Εάν πάτε με ΚΤΕΛ, με 19 ευρώ γλιτώνετε και αυτό το πρόβλημα, οπότε οι διακοπές ξεκινάνε από τον Κηφισσό.

νησί παλιάς Επιδαύρου

Διαμονή

Εάν πάρουμε ως δεδομένο ότι θα το συνδυάσετε με τη θέαση κάποιας παράστασης, θα ήθελα να ενημερώσω ότι μπορεί κανείς να μείνει στο Λυγουριό που είναι το πιο κοντινό χωριό στο Αρχαίο Θέατρο ή στην Παλιά Επίδαυρο η οποία απέχει 13 χμλ.(και έχει λεωφορείο που σε μεταφέρει στο θέατρο με 6 ευρώ).

Στην παλιά Επίδαυρο θα βρείτε λιμάνι και παραλία-όχι την καλύτερη δυνατή αλλά καθαρή- στην οποία μπορείτε να ρίξετε και τις βουτιές σας. Εδώ θα βρείτε και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου(το πρόγραμμα εδώ : http://www.greekfestival.gr/gr/venue26-mikro-theatro-arxaias-epidavroy.htm) καθώς και οργανωμένο και καλό -όπως λένε- camping για τους λάτρεις του σπορ και τους πιο άφραγκους. Εάν θέλετε να νοικιάσετε δωμάτιο οι τιμές κυμαίνονται από 30 μέχρι και..300 ευρώ.

παλιά επίδαυρο ψηλά

Nightlife

H Επίδαυρος by night δεν είναι και Μύκονος αλλά δε θα πάτε γι αυτό άλλωστε. Σε αυτή τη κατεύθυνση, υπάρχουν οι γνωστές ταβέρνες στο Λυγουριό όπου συνηθίζεται να πηγαίνουν ηθοποιοί και θεατές μετά την παράσταση. Εάν βρεθείτε εκεί, περάστε από τον «Λεωνίδα» να ρίξετε μια ματιά. Είναι απίθανο να βρείτε να καθίσετε εάν δεν έχετε κάνει κράτηση, καθώς ο κύριος Λεωνίδας από παλαιότερα και σήμερα οι γιοί του, ταίζουν παραδοσιακά τους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου από την εποχή του Αλέξη Μινωττή.

Υπάρχει πάντα και η θρυλική disco «Το καπάκι» για ποτό και χορό, η οποία είναι αυτό που λέει. Θρυλική disco.

παλαια επίδαυρος 2

Η Επίδαυρος και ειδικά το Αρχαίο Θέατρο είναι ένας χώρος που πρέπει όλοι να βρεθούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Η ενέργεια και το θέατρο προσθέτουν απλά σε ένα, έτσι κι αλλιώς, πολύ όμορφο καταπράσινο τοπίο. Ας είναι φέτος η πρώτη σας φορά!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]