Ήταν τέλη Ιουνίου, η ζέστη αφόρητη, οι διακοπές ακόμα μακριά. Μπορούσα όμως να καταφέρω να κλέψω μία Παρασκευή και να φύγω ένα τριήμερο. Μια φίλη μου έριξε την ιδέα για την Άνδρο. Το μόνο που ήξερα για την Άνδρο ήταν ότι είναι το “νησί των εφοπλιστών” και ότι εκεί γυρίστηκε η “Μικρά Αγγλία” του Βούλγαρη. Δύο τριήμερα μετά, έμαθα μερικά παραπάνω.

Μετακίνηση
Ο τρόπος για να φτάσετε στην Άνδρο είναι με πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας. Τα δρομολόγια συνήθως είναι δύο το πρωί και δύο το απόγευμα και ο προορισμός είναι μόλις 2 ώρες μακριά. Τρεις ώρες αφότου φύγετε από το σπίτι θα είστε στην παραλία και με έναν καφέ και ένα καλό βιβλίο δεν θα τις καταλάβετε καν. Το εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ.

Άνδρος - Χώρα

Διαμονή
Θα φτάσετε στο λιμάνι του Γαυρίου απ’ όπου λογικά θα κατευθυνθείτε προς τη Χώρα ή το Μπατσί. Η Χώρα απέχει περίπου 50′ με το αυτοκίνητο. Φυσικά υπάρχουν και ΚΤΕΛ. Το Μπατσί που είναι το πιο δημοφιλές μέρος για διαμονή απέχει περίπου 15 λεπτά και το ταξί κοστίζει 12 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και ΚΤΕΛ (ξαναλέω).

andros mpatsi 1

Η Χώρα
Στη Χώρα της Άνδρου μπορείτε και να μείνετε αλλά ενδείκνυται περισσότερο για βόλτες. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας σε μία από τις παραλίες (π.χ. Νημποριό) και μετά να κάνετε τη βόλτα σας στα πλακόστρωτα σοκάκια της χαζεύοντας υπέροχα διατηρημένα αρχοντικά του ’50. Υπάρχει και αγορά η οποία διαθέτει τα πάντα, από ρούχα μέχρι τυριά που παράγονται μόνο στην Άνδρο. Κάνοντας τη βόλτα σας μπορείτε να περάσετε από το Ναυτικό Μουσείο ή το Μουσείο Γουλανδρή. Θα φάτε στο εστιατόριο “Ενδοχώρα” και θα πιείτε τα ποτά σας στο “Moomba”.

andros ahla

Το Μπατσί
Το Μπατσί είναι ένας όμορφος κόλπος που απέχει 15 λεπτά από το λιμάνι και 40′ από τη χώρα. Έχει και ένα λιμανάκι όπου θα συναντήσετε ιστιοπλοϊκά να κάνουν τη στάση τους. Ο περισσότερος κόσμος διαλέγει το Μπατσί γιατί έχει ό,τι χρειάζεσαι στις διακοπές σου σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου και απόσταση απόλυτα περπατήσιμη. Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι στις διακοπές σου;

1.Ένα ωραίο δωμάτιο. Με 40 ευρώ βρίσκεις δίκλινο δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. 2. Θάλασσα. Η παραλία του μπορεί να μην είναι στις top 10 του κόσμου αλλά είναι όμορφη, έχει άμμο, είναι καθαρή και ήσυχη παρότι οργανωμένη. 3. Καλό φαγητό. Θα φάτε στο “Άμμος” ψάρια και κρεατικά και πρωινό και εξαιρετικά γλυκά στη “Βεράντα”. 4. Nightlife. Οι επιλογές σας είναι το “Barrio” για δροσιστικά κοκτέιλ με θέα, το “Cappriccio” για χορό υπό mainstream μουσικές επιλογές και για τους σκληροπυρηνικούς το “Danza” για ελληνικά μέχρι το πρωί. Και εάν μείνετε μέχρι το πρωί περάστε από τον “Τούντα”, φούρνο που ανοίγει άγρια ξημερώματα και φτιάχνει πεντανόστιμα κρουασάν και σφολιάτες.

andros mpatsi

Άλλα

Η Άνδρος είναι το 2ο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 274 καταγεγραμμένες παραλίες(!). Εάν έχετε αυτοκίνητο μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα Άχλα και τον Ζόρκο, παραλίες που βρίσκονται βορειοανατολικά του νησιού.

ανδρος παραλια

Επιπλέον, αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, οι λάτρεις του surf προτιμούν την Άνδρο λόγω του αέρα που ειδικά τον Άυγουστο ενδείκνυται. Έχει 3 surf clubs, ένα στον Άγιο Πέτρο και άλλα δύο στο Κυπρί και το Κόρθι.

andros surf

Η Άνδρος δεν είναι ένα φθηνό νησί. Είναι όμως μία κοντινή και ποιοτική επιλογή για όσους θέλουν 3 μέρες πραγματικής άνεσης και χαλάρωσης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]