Plaka_Athens_by_night_by_Piddling   Ναι το ξέρω οτι η Αθήνα δεν είναι νησί. Δεν είναι καν επαρχία. Δεν έχει πράσινο και εκθαμβωτικές παραλίες. Αλλά είναι η πρωτεύουσα αυτής της χώρας που ζούμε τρέχοντας να προλάβει ο καθένας τις δουλειές του. Πώς θα ήταν λοιπόν αν για ένα Σαββατοκύριακο ζούσαμε σ αυτή τη πόλη σαν τουρίστες; Η τελευταία πρόταση για φέτος και πριν το καλοκαίρι μας αποχαιρετίσει για τα καλά, είναι ένα τριήμερο στην Αθήνα!ΤΑ ΤΑΝ!

plaka630_1 Ας πούμε λοιπόν ότι  τελειώνετε τη δουλειά τη Παρασκευή και έχετε δύο μέρες κενές χωρίς τη δυνατότητα να πάτε κάπου. Ξυπνάτε το πρωί. Μια ιδανική μέρα διακοπών έχει μπάνιο στη θάλασσα. Ξυπνάτε λοιπόν νωρίς το πρωί.Παίρνετε το αυτοκίνητο – λεωφορείο- και κατευθείνεστε προς κάποια από τις παραλίες της Αττικής. Η Νέα Μάκρη, ο Σχοινιάς απο τη μία και η Βουλιαγμένη, το Σούνιο και η Ανάβυσσος από την άλλη έχουν αξιοπρεπείς παραλίες για να κάνετε το μπάνιο σας. Παίρνετε καφέ, κάνετε ηλιοθεραπεία και δροσίζεστε στη θάλασσα.

assets_LARGE_t_420_19573539 Πεινάσατε. Όλες αυτές οι περιοχές έχουν επιλογές για φαγητό , ταβερνάκια κοντά στη θάλασσα. Για παράδειγμα εάν διαλέξετε τη Βουλιαγμένη οι επιλογές σας είναι αρκετές, ψάρι, κρέας, σουβλάκια αλλά και ιταλική κουζίνα θα σας χορτάσουν και το ηλιοβασίλεμα θα σας αποζημιώσει για την κακή σας τύχη που ξεμείνατε στην Αθήνα.

plakajpg Ανηφορίζοντας προς το κέντρο θα διαπιστώσετε πόσο ωραία είναι η Αθήνα τον Αύγουστο. Άδειοι ανοιχτοί δρόμοι μόνο για σας αλλά και πολλές επιλογές για βόλτες και έξοδο. Μία βόλτα στη Πλάκα θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είστε στα στενά κάποιου νησιού. Θα ανεβείτε στα Αναφιώτικα με μπύρες να χαζέψετε τη θέα. Θα πάτε θερινό σινεμα στο σινέ Παρί στην Πλάκα ή στο σινέ Θησείον  στο Θησείο που θα έχουν επανέκδοση κάποιας κλασικής ταινίας. Επίσης μέχρι τον Σεπτέμβρη θα τρέχει το Φεστιβαλ Θερινού Κινηματογράφου (http://www.e-go.gr/cinemag/aoaff/default.asp) με δωρεάν προβολές στα πιο ωραία μέρη της Αθήνας. Εσείς φέρτε μόνο τα ποπ κορν.   Θα πιείτε ποτο στο Μοναστηράκι, στο “Βάθος Κήπος” στην Αβραμιώτου, σε έναν χωρο με ξύλινους πάγκους, δέντρα και τζιτζίκια.Όλο το σετ. Θα πάτε για κρασιά στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια στο “Warehouse” και κοκτέιλ στο “Gin Joint” στη Καρύτση και στο “Baba au rum” στο Μοναστηράκι.

assets_LARGE_t_420_54090949 Μέρα 2η. Μπορείτε να επαναλάβετε το πρόγραμμα της προηγούμενης. Αλλιώς να το εμπλουτίσετε με πρωινό καφέ παραλιακά ή αρτιστίκ καφε στο “Τρίγωνο” στο Παγκράτι με εφημερίδες. Επισκεφθείτε ένα απο τα πολλά μουσεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν έχετε βρεί χρόνο να πάτε. Για ένα ακόμα καλύτερα βράδυ, βρείτε μία ταράτσα-ή την ταράτσα του Bios– και καλέστε φίλους που έχουν ξεμείνει επίσης για ποτά και κουβέντες κάτω απο τα αστέρια.Πώς τα λεώ έτσι.

selina Αυτο που λέει αυτό το κείμενο δεν είναι τίποτα καινούργιο και τίποτα πρωτότυπο. Θέλει απλώς να πει οτι δεν χρειάζεται να πας μακριά. Αρκεί η καλή παρέα και η καλή διάθεση για να ανακαλύψεις οτι οι υπέροχες στιγμές δεν είναι θέμα τόπου και χρημάτων.

bios-terrace

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]