friendsΕν μέσω τηλεοπτικών συνονθυλευμάτων, ακόμα και σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία ποιοτική όαση. Ο εύλογος προβληματισμός, που προκύπτει, είναι σχετικά με το πόσο τρομακτικά ελλιπές μπορεί να είναι το περιεχόμενο στις οθόνες που έχουμε “φορέσει” στα σαλόνια μας, ούτως ώστε μία σειρά που σταμάτησε το 2004, να εξακολουθεί να αποτελεί ό,τι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει. Ο Τζόι, ο Τσάντλερ, η Ρέιτσελ, ο Ρός, η Φοίβη και η Μόνικα, εξακολουθούν να είναι τα “φιλαράκια” μας, αλλά είτε μας αρέσει, είτε όχι, ουσιαστικά συνθέτουν ένα ευχάριστο παρελθόν.

 

Έστω και αν το Star καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες μετά τα γυμνόστηθα δελτία καιρού, να αποδείξει ότι έχει ένα γεμάτο και πολυμορφικό μενού, προβάλλοντας ξανά και ξανά ένα συγκεκριμένο κύκλο επεισοδίων, χαρίζοντας κάποιες στιγμές γέλιου και χαλάρωσης. Το 3pointmagazine.gr από την μεριά του αποφάσισε να κόψει το ομφάλιο λώρο με το «κάποτε» και επέλεξε να ψάξει το «σήμερα». Οκτώ χρόνια μετά το τέλος μίας εκ των καλύτερων σειρών, πού βρίσκονται οι πρωταγωνιστές της; Κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την ευχή και κατάρα της απόλυτης επιτυχίας εκείνης της παρέας; Η απάντηση μάλλον είναι αρνητική για τους περισσότερους…

 

Courteney Cox (Μόνικα)
Κινηματογραφικά, ουδέποτε είχε να επιδείξει τίποτα το σπουδαίο. Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τα «Friends». Δεν είναι τυχαίο πως τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της, τις γεύτηκε μέσω της… τηλεόρασης. Η δεύτερη έφτασε και αυτή προς τα μέρη μας, με την ειδοποιό διαφορά ότι δεν αγαπήθηκε ούτε στο ελάχιστο όπως η πρώτη. Ο λόγος, για τη σειρά Cougar Town, που βρίσκεται στην τρίτη σεζόν της και χάρη στην οποία κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία (Outstanding Lead Actress in a Comedy Series και US TV Actress).

 

Αν είστε λάτρεις δε, των θρίλερ, τότε σίγουρα θα την αναγνωρίζετε ως μία εκ των καθιερωμένων παρουσιών του Scream, χωρίς μάλλον να έχετε εντυπωσιαστεί από τις ερμηνείες της, έστω και αν τα περιθώρια του να εντυπωσιάσεις εντός ενός σεναρίου με βασικό αντικείμενο την ύπουλη κατακρεούργηση διαφόρων θυμάτων, είναι μάλλον περιορισμένα.

 

Τι κάνει τώρα: Πρωταγωνιστεί στο Cougar Town και κάνει ένα απαραίτητο διάλειμμα ξεκούρασης από τις μεγάλες οθόνες, μετά το Scream 4.

 

Ξέρατε ότι: Η Courteney Cox, έγινε αρχικά γνωστή λόγω της συμμετοχής της σε video clip του Bruce Springsteen για το κομμάτι Dancin in the Dark;

 

Matthew Perry (Τσάντλερ)
Oι ατάκες, το στύλ και η φυσικότητα που απέδιδε στο ρόλο του, ταίριαξαν απόλυτα σε αυτό που πρότασσε στο σενάριο, εμπλουτίζοντας το σημαντικά, με μπόλικες καλές ιδέες που είχε. Παρόλα αυτά, όπως και η αγαπημένη του εντός των ορίων του σίριαλ, δεν κατόρθωσε να πετύχει κάτι σπουδαίο σε επίπεδο κινηματογράφου. Το θετικό για τον ίδιο, είναι πως δείχνει να έχει ξεπεράσει τις εξαρτήσεις, ενώ δεν παραμένει στάσιμος, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του και σε άλλα πόστα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε ένα ευρείας απήχησης αποτέλεσμα, με τον δικό του… “Mr Sunshine”, να απογοητεύει.

 

Τι κάνει τώρα: Ετοιμάζεται να συνεργαστεί στο πλαίσιο μίας νέας σειράς, με τον άλλοτε παραγωγό των «Friends», Scott Silveri.

 

Ξέρατε ότι: Αν και είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Marta Kauffman and David Crane, δεν ήταν η βασική επιλογή για το ρόλο του Τσάντλερ;

 

Jennifer Aniston (Ρέιτσελ)
Ήταν η μόνη, που ουσιαστικά μπόρεσε να μετουσιώσει την μεγάλη επιτυχία των Friends, σε νέες εξαιρετικές προτάσεις συνεργασίας, κάνοντας μερικές αξιόλογες δουλειές, έχοντας πάντοτε ως μεγάλο της όπλο, εκτός των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων της, την εκρηκτική εμφάνιση της. Δεν απέφυγε τις συμμετοχές σε ταινίες αμιγώς εμπορικού προσανατολισμού, χωρίς όμως να συνεπάγεται αυτό το ότι δεν αποτέλεσε μέρος έργων, που είχαν κάτι εκτός του ανάλαφρου να προσφέρουν. Almighty (2003), The Break-Up (2006), Marley & Me (2008), ήταν τρία δείγματα, που απέδειξαν ότι τα μεγάλα κέρδη μπορούσαν να συμβαδίσουν με το έξυπνο χιούμορ, αποδρώντας από τις προκλητικά τεχνητές αμερικανιές. Δεν ήταν εκτός του κλασσικού προτραίτου, αλλά χάριζε μία διαφορετική αίσθηση.

 

Η Aniston είχε και άλλες εμπορικές επιτυχίες, είχε και άλλες αξιόλογες παρουσίες όπως το 2004 στην ταινία Along Came Polly ή το 2005 στο Derailed με τον Clive Owen, αλλά και μάλλον ατυχείς, ανεξαρτήτως των εισπράξεων σε δημιουργήματα του ποδαριού, όπως το “Τhe Switch” (2010) ή το “Horrible Bosses” (2011).

 

Αναντίρρητα, διαθέτει το πλέον πλούσιο βιογραφικό της παρέας. Βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο και κινηματογραφικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένη των «Friends». Κάτι που συνέβαλε σε αυτή της την πορεία, ήταν η επιμονή να καθιερωθεί στα Cinema και όχι στην ΤV. Πήρε ένα σχετικό ρίσκο και δικαιώθηκε.

 

Τι κάνει τώρα: Το 2012 τη βρίσκει να προβληματίζεται με τις κακές οικονομικές και όχι μόνο επιδόσεις της νέας κωμωδίας, στην οποία έπαιζε, έχοντας συμπρωταγωνιστή τον Paul Rudd (Wanderlust).

 

Ξέρατε ότι: Η σαπουνόπερα, στην οποία υποτίθεται πως πρωταγωνιστούσε ο Τζόι, είχε τον ίδιο τίτλο (Days of our lives) με αυτή που έπαιζε ο πατέρας της Jennifer, John Aniston; Η σειρά κράτησε μάλιστα για 47 ολόκληρές σεζόν!

 

Liza Kudrow (Φοίβη)
Η εκκεντρική Φοίβη, έδειξε κατά την άποψη του γράφοντα, ότι έχει την ικανότητα να μεταμορφωθεί καλύτερα από όλους στον εκάστοτε ρόλο, που υποδυόταν. Στο δικό της curriculum vitae, δεν υπάρχει η ποσότητα τίτλων, που βλέπει κανείς στην έτερη ξανθούλα της παρέας, αλλά διόλου αμελητέο μπορεί να θεωρηθεί το επίτευγμα του να παίζει σε μία ταινία, όπου πρωταγωνιστούν ονόματα όπως αυτό του Rober De Niro (Analyze This, 1999) ή του Eddie Murphy (Dr. Dolittle 2, 2001).

 

Mετά το τέλος των «Friends» στάθηκε περισσότερο επιλεκτική. Δεν συμμετείχε σε ιδιαίτερα μεγάλες παραγωγές, ενώ άρχισε να ρίχνει το βάρος σιγά-σιγά προς την μεριά που θα έκανε τον εαυτό της ικανό να δημιουργήσει εκείνη τους ρόλους που θα ήθελε.

 

Τι κάνει τώρα: Ενασχολείται με δύο καθαρόαιμες προσωπικές της τηλεοπτικές σειρές. Δεν τα πάει άσχημα…

 

Ξέρατε ότι: η εγκυμοσύνη της ήταν αληθινή και μάλιστα βασίστηκε πάνω της ένα σημαντικό μέρος των επεισοδίων, την τέταρτη σεζόν;

 

Matt LeBlanc (Τζόι)
Κινηματογραφικά, έχει να επιδείξει ελάχιστα πράγματα. Επένδυσε σε σταθερές τηλεοπτικές σχέσεις, ενώ μάλλον ήταν συναισθηματικά, ίσως και κάτι ακόμα που δεν γνωρίζουμε, δεμένος με τους «Friends», σε τέτοιο σημείο που πρωταγωνίστησε σε σειρά με το όνομα “Joey”. Όπως αποδείχτηκε χωρίς την παρέα του ο Matt LeBlanc έμοιαζε με ψάρι έξω από τα νερά του, με αποτέλεσμα το ΝΒC, μετά από 2 χρόνια περίπου και 46 επεισόδια, να τη διακόψει λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

 

Τι κάνει τώρα: Πρωταγωνιστεί σε δύο τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν θετική… σταδιοδρομία.

 

Ξέρατε ότι: Έχει όντως ιταλικές ρίζες;

 

David Schwimmer (Ρος)
Εκλεκτικός. Τη στιγμή που η Jennifer Aniston, βουτούσε σε κάθε πιθανή δουλειά που ερχόταν πάνω στο τραπέζι της, ο ίδιος επέλεγε τη δύσκολη οδό του να προτιμά βήματα, που θα τον οδηγήσουν πιο μπροστά σαν ηθοποιό, σε όλα τα επίπεδα. Ίσως γι΄ αυτό τον λόγο οι περισσότερες επιλογές του συνοδεύτηκαν από θετικές κριτικές. Κορυφαία στιγμή, μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα που βγήκε από τις ερμηνείες του ως Melman στο πετυχημένο παιδικό «Μadagascar», το οποίο μάλιστα βγήκε σε τρεις συνέχειες!

 

Τι κάνει τώρα: Δουλεύει για το νέο θρίλερ εν ονόματι “The Iceman”, που θα αρχίσει να παίζει στις αίθουσες των κινηματογράφων το 2013.

 

Ξέρατε ότι: Απέρριψε την πρόταση για να παίξει ένα ρόλο στο “Men in Black”, oύτως ώστε να πρωταγωνιστήσει στην αισθητά χαμηλότερου μπάτζετ και ονόματος ταινία, “Τhe Pallbearer”;

 

Κ.Π

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]