Η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo απέσυρε δωροσακούλες που έφεραν τύπωμα το οποίο απεικόνιζε τον Αδόλφο Χίτλερ σε γραμματόσημο και τον ναζιστικό αετό με τη σβάστικα σε ταχυδρομική σφραγίδα. Οι σακούλες που πωλούνταν στα καταστήματα και στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρίας, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ανάγκασαν την εταιρία να τις αποσύρει. Σε ανακοίνωση της η Jumbo υποστηρίζει ότι δεν είχε γίνει αντιληπτό ότι στις σακούλες απεικονίζονταν ο Χίτλερ και η σβάστικα.

Mετά την κατακραυγή που υπήρξε όταν το αντιλήφθηκαν καταναλωτές, η εταιρία ανακοίνωσε πως οι συγκεκριμένες σακούλες αποσύρθηκαν και ανέφερε πως δεν είχαν γίνει αντιληπτά τα ναζιστικά σύμβολα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία αναφέρεται στα σύμβολα ως «αισθητική απεικόνιση», δεν είχε «γίνει αντιληπτό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματά μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή ούτε από τους πελάτες μας, που την αγόραζαν για πολύ καιρό, ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί.

Με πληροφορίες από thepressproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]