Η πρώην ευρωβουλευτής και σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, έχοντας κάνει κι αυτή το πέρασμά της από τον ΛΑ.ΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα λόγω των ακροδεξιών της απόψεων. Άλλη μια ένδειξη της δημοκρατικής της ευαισθησίας προκύπτει και από προχθεσινό της tweet, το οποίο μάλλον κλήθηκε να διαγράψει μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το σχόλιό της.

Η Νίκη Τζαβέλα, λοιπόν, παρομοίασε τη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ με τον εξορκιστή. «Αυτό το μικρομέγαλο, η Greta, μου θυμίζει τον εξορκιστή….», έγραψε η κα. Τζαβέλα, βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της στο κρεσέντο ρατσιστικών επιθέσεων που δέχεται η 16χρονη ακτιβίστρια για το σύνδρομο Άσπεργκερ και την εμφάνισή της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του κυβερνώντος κόμματος.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε απαντήσει στα ρατσιστικά σχόλια για την εμφάνισή της με το εξής αποστομωτικό σχόλιο: «Όταν οι εχθροί σου στοχεύουν στην εμφάνιση και τις ιδιαιτερότητές σου, σημαίνει ότι δεν τους έχει μείνει κανένα άλλο όπλο. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές είμαι κάπως διαφορετική από τη νόρμα. Και, κάτω από τις σωστές συνθήκες, η διαφορετικότητα είναι υπερδύναμη».

Άλλωστε η κα Τζαβέλα έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα με διάφορες ακροδεξιές της απόψεις. Τον Ιούνιο του 2018, με θέμα – ποιο άλλο; – το μακεδονικό, είχε γράψει στο twitter: «όσοι μιλούσαν σλάβικα, τους παρελάμβανε η χωροφυλακή και μετά από ένα μπερτάκι δεν ξαναμιλούσαν σλάβικα» για να συνεχίσει λέγοντας «έτσι γίναμε ένα έθνος, μια γλώσσα, μια θρησκεία και αποφύγαμε τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων».

*Από Το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]