Την παρουσία του Γιάννη Λαγού στην μοτοπορεία  προς το Συνεργείο επιβεβαίωσε ο Νίκος Μίχος κατά την απολογία του στη δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στην μοτοπορεία, η οποία, όπως υποστήριξε ήταν οργανωμένη για τη διανομή φυλλαδίων και γι’ αυτή ενημερώθηκε από τα κεντρικά του κόμματος στη Μεσογείων. Διοργανωτές ήταν οι τοπικές Πειραιά και Νίκαιας. Ανέφερε ότι πρώτο ήταν το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού και μέσα ήταν ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής και πρόσθεσε ότι τον χαιρέτισε.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Μίχος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εις γνώση του τα επεισόδια και πως έμαθε για αυτά εκ των υστέρων και βρέθηκε μαζί με τον Λαγό και άλλους βουλευτές στο Α.Τ. Ελληνικού όπου είχαν προσαχθεί συμμετέχοντες στη μοτοπορεία. Πρόσθεσε πως έκατσαν εκεί μέχρι να διαβεβαιωθούν πως οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για το «Συνεργείο» και για τους στόχους της μοτοπορείας ο Νίκος Μίχος απάντησε πως δεν ήξερε καν ότι υπήρχε το «Συνεργείο» εκεί και πρόσθεσε με νόημα «εγώ ήμουν απλός βουλευτής, δεν ήμουν περιφερειάρχης. Μόνο ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να δώσει εντολή ή ο Μιχαλολιάκος».

Επέμεινε πως γνώρισε μόνο για διανομή φυλλαδίων και όχι για το «Συνεργείο» και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετέχει ο ίδιος σε επεισόδια με τη μηχανή του και χωρίς κράνος. «Είναι ηλιθιότητα, θα ήταν ξεφτίλα για εμένα» είπε.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για το ποιος έδινε το στίγμα στην μοτοπορεία. «Εγώ είδα μπροστά το αυτοκίνητο του Λαγού και από πίσω πήγαιναν οι μοτοσικλέτες» είπε με νόημα.

Μετά την απολογία του Νίκου Μίχου η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 10 Σεπτέμβρη με όσους δεν προσήλθαν σήμερα και με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και της εισαγγελέως.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού είχε ενημερώσει νωρίτερα πως ο ευρωβουλευτής δεν θα δώσει το «παρών» σήμερα, καθώς βρίσκεται στο Στρασβούργου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πελάτης του να παραστεί στις 10 Σεπτέμβρη.

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο Ευστράτιος Μπράβακος, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός, υποστήριξε ότι δεν ήταν παρών στην επίθεση και πως δεν κινείται καν στην Ηλιούπολη. Απέδωσε, μάλιστα, τον αριθμό της πινακίδας της μηχανής του είτε σε λάθος εκείνου που τη σημείωσε είτε, επειδή είχε αφήσει τη μηχανή στο αμαξοστάσιο, μπορεί να την πήρε κάποιος. Σημείωσε, όμως, «δεν αντιλήφθηκα να έχει συμβεί». Ο Μπράβακος είναι κάτοικος Χολαργού και οδηγός λεωφορείου.

Δεύτερος απολογήθηκε ο Γιώργος Καλπιτζής, ο οποίος επίσης κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός. Και ο Καλπιτζής ισχυρίστηκε πως δεν ήταν παρών στην επίθεση, όμως δεν ήξερε να εξηγήσει πώς εμπλέκεται ο αριθμός της μηχανής του στην υπόθεση.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι γνωρίζει τον συγκατηγορούμενό του Θωμά Μπαρέκα, αλλά υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Τρίτος απολογήθηκε ο Κονταξίου (αλβανικής καταγωγής), επίσης κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός. Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και ότι δεν γνωρίζει κανέναν συγκατηγορούμενο του.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]