Ο Ζοζέ Μουρίνιο, αναμένεται να παρατάξει τα «δεύτερα» της Τσέλσι απέναντι στη Λίβερπουλ, σε ένα ματς που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Premier League. Αυτό, με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Κι όμως, στο Νησί δεν υπάρχει καμία υπόνοια για «παράγκα» από την Μάντσεστερ Σίτι που κυνηγάει την Λίβερπουλ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ματς για τα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, τόνισε: «Δεν ξέρω τι να κάνω στο ματς με την Λίβερπουλ. Αν ήταν στο χέρι μου θα ξεκούραζα αρκετούς παίκτες για να είναι έτοιμοι για τη ρεβάνς. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ για αυτό αλλά η διοίκηση. Στην τελική δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτοί που μας έβαλαν να παίξουμε Κυριακή (αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία). Είμαστε η μοναδική ομάδα της Αγγλίας που συνεχίζουμε στην Ευρώπη και θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη μεταχείριση».

Την Παρασκευή (25/4) και αφού είχε πάρει το πράσινο φως για αλλαγές από την διοίκηση είπε: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω πως θα παίξουμε την Κυριακή. Κάντε υπομονή και θα δείτε. Όσο για το αν το rotation είναι κάτι που θίγει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, ρωτήστε την διοργανώτρια αρχή.  Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το καλό της ομάδας μου και των οπαδών μας. Αφού δεν μας βοηθάει κανείς να παλέψουμε για τα όνειρά μας (άλλη μια σπόντα για την ομοσπονδία) πρέπει να κοιτάξουμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας και το καλό μας».

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Η Λίβερπουλ είναι πρώτη με 80 βαθμούς, η Τσέλσι δεύτερη με 75 και η Μάντσεστερ Σιτι 3η με 74 αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Θεωρητικά και η Τσέλσι αλλά περισσότερο η Σίτι έχουν ελπίδες ακόμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς μετά από το ματς της Τσέλσι με την Λίβερπουλ θα απομένουν 2 αγώνες μέχρι το τέλος και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει εκεί.

Έχοντας τα παραπάνω ως δεδομένα, ο έλληνας οπαδός αλλά και κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι φίλαθλοι, θα περίμεναν εξαγριωμένες δηλώσεις των Αράβων ιδιοκτητών της Σίτι και του προπονητή της ομάδας, Μανουέλ Πελεγκρίνι σχετικά με «παράγκες», «παρασκήνια», «στησίματα» και διάφορα ωραία «καφενειακά».

Σε ένα γρήγορο αλλά ακόμα και σε κανονικό «σκανάρισμα» των ξένων αθλητικών sites, όχι μόνο δεν θα βρει κανείς τέτοιες δηλώσεις από ανθρώπους της Σίτι, αλλά το ακριβώς αντίθετο. «Δεν ξέρω τι θα κάνει η Τσέλσι στο μέλλον. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια που μας έχουν μείνει μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι η κάθε ομάδα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνη. Αν αυτό είναι εις βάρος άλλων ομάδων δεν μας αφορά», ήταν τα λόγια του Πελεγκρίνι για το rotation της Τσέλσι.

Γενικά, δεν καταλαβαίνεις καν ότι την Κυριακή (27/4) γίνεται ένα ματς στο «Άνφιλντ» που κρίνει τίτλο, γιατί οι άνθρωποι της Σίτι ξέρουν πολύ καλά ότι σε αντίστοιχη περίπτωση θα έκαναν ακριβώς το ίδιο με τον Μουρίνιο. Όταν έχεις πάρει 0-0 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και έχεις το δεύτερο ματς σπίτι σου, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσεις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά και καρτών δεν σου μένει άλλη επιλογή. Ας μην γελιόμαστε, ακόμα και η Τσέλσι δεν ξέρει πότε μπορεί να ξαναβρεθεί σε τελικό Champions League.

Θα ήθελα να κάνουμε όλοι μας ένα υποθετικό σενάριο στο μυαλό μας, αντικαθιστώντας της Λίβερπουλ, Τσέλσι και Σίτι με ομάδες της Σούπερ Λιγκ και να κάνουμε στον εαυτό μας την ερώτηση του τίτλου…

ΥΓ. Το Λίβερπουλ-Τσέλσι θα γίνει την Κυριακή (27/4, 16:05) και το Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης  την Τετάρτη (30/4, 21:45)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]