Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνώριζα για την επίσκεψη του Ολάντ στη χώρα μας. Έτσι, σαν μια κοινή ημέρα ενός θνητού πολίτη στην καθημερινότητα της Αθήνας, ντύθηκα, φόρεσα τα μποτάκια μου -το μόνο που γνώριζα ήταν ότι έβρεχε- και κατέβηκα για μάθημα στη σχολή. Οι δρόμοι ήταν κλειστοί, η αναμονή μεγάλη, η αστυνόμευση ασφυκτικά έντονη, οι κόρνες, η ηχορύπανση και η ένταση με έκαναν νευρική. Αφού κατάφερα να φτάσω στη σχολή και να γλιτώσω την απουσία στο παραπέντε, έμαθα για την επίσκεψη του Ολάντ. Συλλογιζόμουν λοιπόν, τι συμβαίνει όταν συναντώνται οι αρχηγοί δύο κρατών. Δίνουν τα χέρια χαμογελαστοί και άνετοι και μιλούν για τις σχέσεις των δύο χωρών φιλικά. Οι πολίτες της χώρας που δέχεται τον πολιτικό της άλλης χώρας τι κάνουν; Ταλαιπωρούνται φυσικά, τι άλλο; Η εικόνα της πόλης μιλά από μόνη της.

Η πόλη μοιάζει αλλόκοτη, οι άνθρωποι είναι νευρικοί. Μία πόλη όμως που μοιάζει σαν να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες της.

Στο σταθμαρχείο με ύφος, γιατί έδειχνα ενοχλητική που απευθύνθηκα σε αυτούς για μία ερώτηση, μου απάντησαν “ό,τι ξέρετε ξέρουμε”. “Μα εγώ δεν γνωρίζω τι συμβαίνει, τι θα κάνω τώρα;”, “τι να σας πούμε πάρτε ταξί ή πηγαίνετε με τα πόδια”. “Σοβαρή απάντηση” από υπεύθυνο πόστο. Προσπάθησα να καλέσω στα τηλέφωνα του ΟΑΣΑ αλλά δεν απαντούσε κανείς. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί εγώ οφείλω να πληρώνω εισιτήριο ή οφείλω να συμμορφώνομαι με τους κανόνες τους ή την αύξηση των εισιτηρίων που αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο; Αξίζουν αυτές οι συγκοινωνίες τα χρήματά μας; Δεν γίνεται ως πολίτης να έχεις μόνο υποχρεώσεις σε ένα σάπιο κράτος που λειτουργεί με την λογική της αρπαχτής.

Και επιτέλους, τι φοβούνται και παίρνουν δρακόντια μέτρα ασφαλείας; Για την διευκόλυνση ενός ατόμου, ταλαιπωρούνται χιλιάδες.

Επίσημη ενημέρωση δεν έβγαλε ο ΟΑΣΑ. Επίσημη ενημέρωση της αστυνομία από τις 18:24, έλεγε, ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό “τικ” για τους δρόμους και τις Λεωφόρους της Αθήνας. Εκτός τόπου και χρόνου η ανακοίνωση, καθώς η κατάσταση εκείνη την ώρα στο κέντρο ήταν τραγική. Από την ώρα εκείνη δεν υπήρξε καινούρια ανακοίνωση από κανέναν.

Όταν συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί δύο χωρών αυτό που συμβαίνει στην πόλη είναι η πραγματικότητα και η μόνη αλήθεια για τις προθέσεις τους. Φάτε μάτια ψάρια εν ολίγοις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]