Δύο μήνες Κοινωνικό Ραδιόφωνο

στο Αυτοδιαχειριζόμενο Μεταδεύτερο

Μία καθημερινή ζώνη, πάνω από 20 ομάδες, ένα κοινό μήνυμα:

Η αλληλεγγύη στην πράξη

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-17.00

Πριν από λίγες μέρες η νέα καθημερινή κοινωνική ζώνη στο Αυτοδιαχειριζόμενο Μεταδεύτερο (www.metadeftero.gr) έκλεισε αισίως δύο μήνες ύπαρξης στα κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα. Με τη συμμετοχή πάνω από 20 ομάδων και έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, το Κοινωνικό Ραδιόφωνο άνοιξε τα μικρόφωνα του σταθμού σε Πρωτοβουλίες Πολιτών, Κοινωνικά Ιατρεία, Στέκια Πολιτισμού, Κοινότητες Απεξάρτησης, Δομές Αλληλεγγύης, Οργανώσεις για την Ποιότητα Ζωής και συλλογικότητες που πολεμούν την κρίση στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Δίνοντας βήμα σε ανθρώπους για να μιλήσουν για τους ανθρώπους, σε μία περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, το Κοινωνικό Ραδιόφωνο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ακροατών, αλλά και στην ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων που μας περιτριγυρίζουν.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-17:00 το απόγευμα.

Την επιμέλεια της ζώνης έχει αναλάβει ο Νίκος Μαρκόπουλος μαζί με μία ομάδα εθελοντών του Μεταδεύτερου, του αυτοδιαχειριζόμενου διαδικτυακού ραδιοσταθμού πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, του πιο πολυπρόσωπου web radio στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

…………………………

Ο λόγος σε κάποιες από τις Ομάδες που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ραδιόφωνο

= ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ : «Αγωνία, άγχος, ζεστασιά, χαρά, ενθουσιασμός, δύναμη. Αγωνία και άγχος, γιατί η φωνή μας έφτανε μακριά. Ζεστασιά και χαρά, γιατί η φιλοξενία στο στούντιο ήταν μοναδική. Ενθουσιασμός και δύναμη, γιατί μέσα από το κοινωνικό ραδιόφωνο επικοινωνήσαμε στον κόσμο ότι στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, η ζωή και η τέχνη βρίσκουν την καθαρή τους πλευρά και ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει!

= ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: Για εμάς, τα παιδια του Νόστου, ήταν μια μοναδική ευκαιρία και θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας το Κοινωνικό ραδιόφωνο που μας έδωσε το χώρο να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους την εμπειρία μας και να δώσουμε το μήνυμα ότι η απεξάρτηση είναι κάτι που γίνεται όταν το προσπαθείς μαζι με άλλους. Επίσης, ήταν χαρά μας να βρεθούμε ανάμεσα σας, και να νιώσουμε ότι σε τόσο δύσκολους καιρούς, ο καθένας απο τη μεριά του και με το δικό του τρόπο υποστηρίζει στην πράξη αξίες όπως αλληλεγγύη, σεβασμός, αξιοπρέπεια, υποστήριξη, αγαπη στον άνθρωπο. Ευχαριστούμε για όλα!!

= ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ : Το κοινωνικό ραδιόφωνο είναι μια καλή ευκαιρία να γνωστοποιηθούν στον κοσμο οι κοινωνικές δράσεις και οι αλληλέγγυες κινήσεις των εγχειρημάτων για να δυναμώσουμε την φωνή μας.

= ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ : Το Μεταδεύτερο άνοιξε τα μικρόφωνα δημιουργώντας την ζώνη του κοινωνικού ραδιοφώνου σε οργανώσεις, ομάδες και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται προσφέροντας έργο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ένα σημαντικό βήμα για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των ακροατών, για να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση, που δεν είναι μόνο κρίση οικονομική, αλλά και πολιτική και κρίση αξιών. Είναι ανθρωπιστική κρίση! Ας γίνουμε όλοι μια παρέα, μια ομάδα με όραμα και στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ζωής μας.

= ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ : Το κοινωνικό ραδιόφωνο μας δίνει το μέσο ώστε να ακουστεί η φωνή του Κόσμου χωρίς πολέμους και βία και η φιλοσοφία, η ενεργή μη βία, που δίνει κατευθυνση στις δράσεις μας

= 18 ΑΝΩ : Από την παγερή σιωπή και την μοναξιά ,περάσαμε απότομα στην κραυγή …Και από την κραυγή στον λόγο, συνεκτικό και μεστωμένο ,γεμάτο από εμπειρίες ,θέλω ,πιστεύω,  ακυρώσεις,κατακτήσεις ,ορμή και ζωντάνια. Με το παρελθόν να μας ακολουθεί και το μέλλον να μας περιμένει αφου το διεκδικούμε κάθε μέρα .. Κια μέσα από το ραδιόφωνο, από το αυτο διαχειριζόμενο metadeftero, που πλέον το νίωθουμε σαν το σπίτι μας ,σαν το οξυγόνο μας σε μία κοινωνία που μας κόβει τον αέρα καθημερίνα…Και αυτό το οξυγόνο μ,μαζί με άλλα ,μας κρατά ζωντανούς και καθαρους…Και συνεχίζουμε…

= ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ : Το κοινωνικό ραδιόφωνο δίνει φωνή σε κάτι σημαντικό: όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο προσωπικός τους μικρόκοσμος και ο κοινωνικός μακρόκοσμος είναι οι δύο αλληλένδετες όψεις της ζωής”.

Επίσης, στο κοινωνικό ραδιόφωνο συμμετέχουν και άλλες ομάδες όπως:

 

= ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)

ΚΕΘΕΑ Mosaic για τους μετανάστες,

KΕΘΕΑ Εν Δράσει για κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες, KEΘEA Νόστος – Εξάντας με έδρα τον Πειραιά,

ΚΕΘΕΑ Στροφή για έφηβους χρήστες 13-21 ετών,

KEΘEA Διάβαση και

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση για ενήλικους χρήστες και τις οικογένειές τους.

ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις Πρόγραμμα άμεσης πρόσβασης και παροχής υπηρεσιών σε χρήστες στον δρόμο (streetwork)

= ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.

= ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS

Οργάνωση για το HIV/AIDS, το Trafficking και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και στο κόσμο. ACT UP είναι η ακροστοιχίδα  Aids Coalition to Unleash Power (Συμμαχία για την αποδέσμευση της δύναμης κατά του Aids) αλλά ο όρος σημαίνει κάνω φασαρία, φέρνω τα πάνω κάτω. H oργάνωση ιδρύθηκε στις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του ιού και στη συνέχεια ιδρύθηκαν επιτροπές σε πολλές χώρες. Κάθε εθνική επιτροπή διατηρεί την αυτονομία της και αναπτύσσει ξεχωριστή δράση.

= ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Στόχος του ιατρείου είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο.

= ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ενεργοί πολίτες από το χώρο της υγείας ίδρυσαν το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά γιατί η κρίση και η ανεργία αποκλείουν πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά παρέχεται εθελοντικά σε ανασφάλιστους δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

= ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ υποδέχεται και εξυπηρετεί δωρεάν απόρους, ανέργους και ανασφάλιστους, αποκλειστικά με ιατρική συνταγή. Εφόσον δεν υπάρχει ιατρική συνταγή, υπάρχει δυνατότητα παραπομπής σε δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών.

= PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

= FAIR PLANET

Η Fair Planet είναι ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση που έχει σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, επείγουσας ή αναπτυξιακής, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Κόσμο. Στόχος της είναι να συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη ατόμων και κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικές κρίσεις και προβλήματα, είτε αυτά προέρχονται από φυσικές καταστροφές είτε από πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες.

= Savegreekwater – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Η πρωτοβουλία savegreekwater για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012. Δεν έχει καμία χρηματοδότηση και είναι ένα εγχείρημα εθελοντικό ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων και πολιτικών θέσεων που συναινούν στη δημοκρατική και ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου πόρου.

= ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

και άλλες Ομάδες και Συλλογικότητες.

…………………

για περισσότερες πληροφορίες:

Νίκος Μαρκόπουλος:   6906704151

Ράνια Παπαδοπούλου: 6955005859

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]