Επτά δημοσιογράφοι της φιλοκουρδικής εφημερίδας Özgür Gündem καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Οι επτά δημοσιογράφοι εργάζονταν για την συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία έκλεισε με διάταγμα το 2016 με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους.

Συνολικά 24 δημοσιογράφοι της Özgür Gündem δικάζονταν στο πλαίσιο δίκης για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και επτά απ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων οι διευθυντές Ερέν Κεσκίν και Χουσεΐν Αϊκόλ, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 45 μήνες στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης που διεξήχθη χθες, Τρίτη.

Τούρκοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή ή διώκονται από την τουρκική δικαιοσύνη επειδή συμμετείχαν σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Özgür Gündem. Οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου καταγγέλλουν τακτικά την Τουρκία για τον πολλαπλασιασμό των συλλήψεων δημοσιογράφων και των απαγορεύσεων μέσων ενημέρωσης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]