Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στη ΝΔ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προβληματίζεται ιδιαίτερα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο και ιδιαίτερα το Επικρατείας, που παραδοσιακά πρέπει να προκαλεί αίσθηση και να περνάει ισχυρά μηνύματα στους πολίτες.

Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει σαφείς εντολές στους συνεργάτες του: «Βρείτε μου τα πιο μόρτικα αλάνια της πιάτσας. Θέλω να τον εσκίσουμε τον αυτοφωράκια… Φέρτε μου μάγκες κι αφήστε τον τζιτζιφιόγκο τον Τσίπρα να βάζει στα ψηφοδέλτιά του `βουτυράτους` πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες».

Ξαμολήθηκαν λοιπόν τα αλάνια της Συγγρού και άρχισαν το ψάξιμο, αλλά μην νομίζετε πως είναι εύκολο να βρεις μόρτη τη σήμερον ημέρα. Ειδικά για τα γούστα του Βαγγέλα. Ο Γκλέτσος έχει δικό του κόμμα, ο Σόμερ δεν είναι διαθέσιμος, ενώ πολλούς μάγκες, απ` ό,τι μαθαίνουμε κι εμείς από το ρεπορτάζ, τους πάτησε το τρένο.

Από τη ΝΔ, ωστόσο, διαβεβαιώνουν πως όσοι μάγκες είναι ακόμα εφικτό να βρεθούν, θα μπουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ασφαλείς πληροφορίες της Σαλαμάνδρας αναφέρουν λοιπόν πως το κόμμα έχει ήδη εξασφαλίσει θετικές απαντήσεις από τον «Σταύρακα» του Καραγκιόζη, από τον Γιώργο Μάγκα και το κλαρίνο του, αλλά και από του Βοτανικού τον μάγκα!

Όπως μαθαίνουμε, του Βοτανικού ο μάγκας θα τεθεί μάλιστα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Κατοικεί βλέπετε κοντά στον ξενώνα που δημιουργήθηκε εκεί για τους πρόσφυγες και είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και αναστατωμένος. Αυτό φυσικά βολεύει και τον Βαγγέλα που θα περάσει έτσι και το προεκλογικό του μήνυμα για το μεταναστευτικό.

Ένα ερωτηματικό που μένει να διερευνηθεί είναι αν του Βοτανικού ο μάγκας είναι το ίδιο πρόσωπο με τον περιβόητο μάγκα στον Βοτανικό. Αν είναι ξεχωριστά άτομα ακόμα καλύτερα. Θα μπουν και οι δύο στο ψηφοδέλτιο.

Οι παραπάνω υποψηφιότητες καλύπτουν τις περισσότερες εκλόγιμες θέσεις, ωστόσο, ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον κ. Μεϊμαράκη είναι πως για τα μάτια του κόσμου πρέπει να βάλει και καμιά γυναίκα στο Επικρατείας. Αυτά τα politically correct γενικά του την σπάνε, αλλά οι επικοινωνιολόγοι τον έχουν πρήξει πως πρέπει να βάλει τουλάχιστον μια γυναίκα για να κάνει καλή εντύπωση.

Η γυναίκα του Γιώργου Μάγκα είναι η εύκολη λύση, αλλά στη ΝΔ ψάχνουν για κάτι πιο δυνατό. Κάτι πιο «τσιριμπίμ – τσιριμπόμ», σαν την Ιταλίδα από την Κυψέλη.

Δεν είναι κι εύκολο, όμως… Δεν υπάρχουν πια τέτοιες γυναίκες και μάλιστα δεξιές. Η Μοσχολιού πέθανε, η Ραχήλ έγινε αριστερή, η Κανέλλη είναι κομμούνι, η Πρωτοψάλτη πήρε υπουργείο και η Δανάη Στράτου που είναι Terminator, είναι δυστυχώς και σύζυγος του Βαρουφάκη που οι δεξιοί δεν τον χωνεύουν. Όπως καταλαβαίνετε, οι επιλογές είναι πραγματικά ελάχιστες.

Το σαφάρι, όμως, συνεχίζεται και περιμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο ένστικτο του Βαγγέλη, που είναι σπουδαίος σκάουτερ αλανιών.

Στο κάτω – κάτω δεν θα κάτσει να χαλάσει τη ζαχαρένια του για μία γυναικεία υποψηφιότητα. Θα βάλει την Αρβελέρ και θα καθαρίσει…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]