Η πανέμορφη κίνηση της Βαλένθια που αποτελεί τον ύψιστο φόρο τιμής προς την αγάπη του οπαδού για την ομάδα, βγήκε ξανά στην επιφάνεια και ο κόσμος μαθαίνει για το άγαλμα που βρίσκεται πάντοτε σε μια από τις θέσεις των κερκίδων του «Μεστάγια»…

Αυτό το άγαλμα υπάρχει εκεί, περίπου δυο χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι μια φιγούρα ενός άνδρα, που θα δίνει πάντοτε το «παρών» στα παιχνίδια της λατρεμένης του Βαλένθια. Στη θέση που βρισκόταν επί περίπου μισό αιώνα, διατηρώντας το εισιτήριο διαρκείας του.

Σε εκείνη τη θέση, μέχρι πριν από μια διετία, καθόταν ένας συγκεκριμένος άνδρας. Πιστός στην ομάδα, στις αξίες της και ερωτευμένος με το γήπεδο και το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι όταν έχασε την όρασή του, δεν σταμάτησε ν’ ανανεώνει το διαρκείας του. Δεν μπορούσε να δει, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του πάρει την αγάπη για τον σύλλογο.

Μαζί με έναν φίλο του συνέχισαν να πηγαίνουν στο γήπεδο, για να έχει μια μικρή βοήθεια ώστε ν’ αντιλαμβάνεται την εξέλιξη των παιχνιδιών. Όταν «έφυγε» από αυτή τη ζωή, η Βαλένθια έκανε ίσως το μικρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει. Του έφτιαξε ένα άγαλμα και το τοποθέτησε στη θέση που βρισκόταν επί πολλά χρόνια. Εκεί, για να βρίσκεται πάντοτε κοντά στις αγαπημένες του «νυχτερίδες». Γιατί ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς, και δη τέτοιους οπαδούς, δεν μπορεί να υπάρξει…

Πηγή: Gazetta

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]