«Δεν μπορεί να χτίσει κανείς τη ζωή του στην κινούμενη άμμο της δυστυχίας», του είχε πει ο Ρεξ. «Είναι αμάρτημα εναντίον της ζωής. Είχα κάποτε ένα φίλο γλύπτη του οποίου η αλάνθαστη εκτίμηση της φόρμας ήταν σχεδόν απόκοσμη. Ξαφνικά, παντρεύτηκε από συμπόνια μια άσχημη, ηλικιωμένη καμπούρα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά μια μέρα, σύντομα μετά το γάμο τους, έφτιαξαν δυο μικρές βαλίτσες, μια για τον καθένα τους, και πήγαν με τα πόδια στο φρενοκομείο. Κατάτη γνώμη μου, ο καλλιτέχνης πρέπει να αφήνει τον εαυτό του να οδειγείται αποκλειστικά από την προσωπική του αίσθηση ομορφιάς: δεν πρόκειται να τον εξαπατήσει ποτέ.»

«Ο θάνατος», είχε πει σε μια άλλη περίσταση, «φαίνεται πως είναι απλώς μια κακή συνήθεια, την οποία η φύση για την ώρα είναι ανίκανη να αποβάλλει. Είχα κάποτε έναν αγαπητό φίλο – ένα όμορφο αγόρι όλο ζωή, με πρόσωπο αγγέλου και μυς πάνθηρα. Κάποτε ανοίγοντας μια κονσέρβα ροδάκινα – τα ξέρεις, εκείνα τα μεγάλα, γλοιώδη και μαλακά που λιώνοπυν γεμίζοντας ζουμιά το στόμα σου και γλιστράνε στο στομάχι σου. Πέθανε λίγες μέρες μετά από μόλυνση του αίματος. Ανόητο δεν είναι; Κι όμως…ναι είναι παράξενο, αλλά αληθινό, πως αν δει κανείς τη συγκεκριμένη μορφή ζωής του ως έργο τέχνης, δεν θα ήταν ποτέ στον ίδιο βαθμό τέλεια, αν αφηνόταν να γεράσει. Ο θάνατος αποτελεί συχνά το θέμα της φάρσας που παίζει η ζωή.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]