Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ» είναι, αν δεν κάνω λάθος, η πιο ιστορική αθλητική εφημερίδα που κυκλοφορεί έως και σήμερα στην Ελλάδα. Ως γνωστόν το «Φώς των σπορ» είναι μία προσκείμενη στον Ολυμπιακό εφημερίδα, η οποία ωστόσο πάντοτε διατηρούσε ένα επίπεδο στα πρωτοσέλιδά της και τα άρθρα της, χαράσσοντας τον δικό της δρόμο σε σχέση με τις καθαρά οπαδικές εφημερίδες όπως ο «Πρωταθλητής» και αργότερα ο «Γαύρος» (Ολυμπιακός) ή το «Derby» και η «Πράσινη». Παρόλα αυτά ακόμα και η συγκεκριμένη εφημερίδα φρόντισε να μου δημιουργήσει ουκ ολίγα ερωτηματικά με το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας (27/8/2012).

Μία μόλις μέρα μετά την πρεμιέρα με νίκη του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια και το «Φως των σπορ» είχε ως πρωτοσέλιδο την κατάκτηση των τριών πρώτων βαθμών των Πειραιωτών και την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της. Μέχρι εδώ όλα καλά και λογικά. Έως που φτάνεις στα μικρά γράμματα και διαβάζεις κάτι που δεν περιμένεις να το διαβάσεις ούτε στον Γαύρο και τον Πρωταθλητή. «Στο 10΄ ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Ιωάννου καθώς την στιγμή της απόκρουσης του σουτ του Μπαρκάν από τον Κάρολ, ο επιθετικός της Βέροιας ήταν ακάλυπτος πίσω από την ερυθρόλευκη άμυνα».

fws1

 

fws2

 

 

Πρόκειται για μία διαιτητική υπόδειξη που αν ξέρεις ελάχιστη μπάλα και τους απολύτως απαραίτητους κανόνες καταλαβαίνεις με το πρώτο replay πως είναι λανθασμένη. Ο Ιωάννου βρίσκεται ξεκάθαρα πίσω από τον αμυνόμενο του Ολυμπιακού, που τον καλύπτει, επομένως δεν υπάρχει offside και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Εγώ λοιπόν να δεχτώ πως ο επόπτης την συγκεκριμένη στιγμή δεν το είδε καλά και σήκωσε λανθασμένα την σημαία του. Η εφημερίδα «Φως των σπορ» μία μέρα μετά, με την φάση να έχει παιχτεί στην τηλεόραση και το ίντερνετ δεκάδες φορές, πως δεν το είδε το λάθος;;;

 

 

Το θέμα λοιπόν είναι πως το είδε, αλλά προτίμησε να κάνει πως δεν το είδε. Άρχισε τις κλασσικές ελληνικές μαϊμουδιές, προσπαθώντας να επινοήσει δικούς του ποδοσφαιρικούς κανόνες, ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ότι δηλαδή στην συγκεκριμένη κρίσιμη φάση ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε. Πόσο δύσκολο είναι άραγε να γράψεις την αλήθεια; Ή μάλλον πόσο εύκολο είναι να γράψεις αισχρά ψέματα;

Αν λοιπόν στην μπάλα, ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να είναι από τα πιο απλά στην κοινωνία μας, υπάρχει η ανάγκη για δούλεμα του κόσμου και του εαυτού με τόσο πασιφανή τρόπο, φανταστείτε στην πολιτική που τα συμφέροντα δίνουν και παίρνουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts