Ο 4χρονος Ahmed Yasser Sabri Abu Abed έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Τρίτης, από σοβαρό τραυματισμό στο μάτι που του προκάλεσε κάλυκας καπνογόνου που πέταξαν Ισραηλινοίο στρατιώτες κατά τη διαδήλωση στον φράχτη της Γάζας.

Το μικρό αγόρι βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του στην καθιερωμένη διαδήλωση της Παρασκευής, κοντά στον διασυνοριακό φράκτη νότια της Γάζας, όταν Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής εκτόξευσε καπνογόνο απευθείας στα μέλη της οικογένειας του τραυματίζοντας στο πόδι και τον πατέρα του. Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters την περασμένη εβδομάδα διακρίνεται το παιδί, να μεταφέρεται τραυματισμένο σε ένα αυτοσχέδιο ιατρείο, κοντά στα σύνορα.

Σήμερα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι αποχαιρέτισαν το αγοράκι που τυλιγμένο σε μια παλαιστινιακή σημαία, κηδεύτηκε στο Χαν Γιουνές, στα νότια της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κίντρα είπε ότι χτυπήθηκε από θραύσματα στο μάτι και ένα από αυτά έφτασε στον εγκέφαλό του. «Αυτό ήταν το βαρότερο τραύμα και κατά πάσα πιθανότητα ήταν εκείνο που οδήγησε στον θάνατό του», επιβεβαίωσε ο διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο του Χαν Γιουνές Μοχάμαντ Άμπου Χιλάλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]