Η έντονη κινητικότητα στην αγορά των free agents του ΝΒΑ το φετινό καλοκαίρι έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς βρισκόμαστε πλέον στον Αύγουστο.

Με τις σημαντικές κινήσεις να έχουν λάβει ήδη χώρα, είναι ευκαιρία να αξιολογήσουμε την ως τώρα συγκομιδή κάθε ομάδας. Ξεκίνημα με τις 15 ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας.

(Με αστερίσκο οι πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες)

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ

pacers

In: Σι Τζέι Μάιλς (F), Ρόντνεϊ Στάκεϊ (G), Ντάμιαν Ρούντεζ (F)

Out: Λανς Στίβενσον (G), Άντριου Μπάινουμ (C), Ρασουάλ Μπάτλερ (G/F)

Η απώλεια του Στίβενσον ήταν ήδη ένα μεγάλο χτύπημα για την Ιντιάνα, καθώς αποτελούσε την πρωταρχική επιλογή του Φρανκ Βόγκελ για τη δημιουργία παιχνιδιού. Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα μετά τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Πολ Τζόρτζ, ο οποίος θα χάσει τη σεζόν. Κρίμα, γιατί ο Μάιλς θα βοηθούσε πολύ στην κάλυψη της χτυπητής, περσινής αδυναμίας στα σουτ από μακρινή απόσταση.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

heat

In: Λουόλ Ντενγκ (F), Τζος ΜακΡόμπερτς (F), Ντάνι Γκρέιντζερ (F), Σαμπάζ Νάπιερ* (G)

Out: ΛεΜπρόν Τζέιμς (F), Ρέι Άλεν (G), Μάικλ Μπίζλι (F), Γκρεγκ Όντεν (C)

Η επιστροφή του Τζέιμς στο Κλίβελαντ αρκεί από μόνη της για να αφαιρέσει από το Μαϊάμι τον τίτλο του διεκδικητή. Αλίμονο, όμως, σε όποιον τους υποτιμήσει. Ο Ντενγκ προσθέτει άμυνα και ο ΜακΡόμπερτς μεγαλύτερη απειλή απέξω σε έναν κορμό που θα στηριχθεί στους Κρις Μπος και Ντουέιν Γουέιντ. Ο Γκρέιντζερ αποκτήθηκε για σκόρερ της δεύτερης πεντάδας, αλλά δεν είναι πια ο ίδιος παίκτης που κάποτε υπήρξε στην Ιντιάνα.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ

raptors

In: Λου Γουίλιαμς (G), Τζέιμς Τζόνσον (F), Μπρούνο Καμπόκλο* (F)

Out: Ντάντο ντε Κολό (G), Τζον Σάλμονς (G/F), Στιβ Νόβακ (F)

Είναι φαβορί για να κρατηθούν στην κορυφή της Ατλάντικ Ντιβίζιον, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή όλων των βασικών τους όπλων, και ειδικά του δυναμικού πόιντ γκαρντ Κάιλ Λάουρι. Η έλευση του Γουίλιαμς από την Ατλάντα τούς δίνει βάθος στα γκαρντ.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

bulls

In: Πάου Γκασόλ (F/C), Άαρον Μπρουκς (G), Νίκολα Μίροτιτς* (F), Νταγκ ΜακΝτέρμοτ* (F)

Out: Κάρλος Μπούζερ (F), Ντι Τζέι Όγκοστιν (G), Τζίμερ Φρεντέτ (G)

Αν και απέτυχαν να πείσουν τον Καρμέλο Άντονι να αφήσει την Νέα Υόρκη για χάρη τους, έχουν μαζέψει το πιο δυνατό (στα χαρτιά) ρόστερ της Ανατολής. Οι νεοφερμένοι Γκασόλ και Μίροτιτς συνθέτουν ένα τρομακτικό frontcourt μαζί με τους παλιούς Γιοακίμ Νόα και Ταζ Γκίμπσον, ενώ ο ρούκι ΜακΝτέρμοτ φαίνεται ότι θα δικαιολογήσει το παρατσούκλι McBuckets που κέρδισε στο κολέγιο για την έφεσή του στο σκοράρισμα. Πολλά, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την αντοχή των γονάτων του Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος έχει παίξει μόλις 50 παιχνίδια τις τρεις προηγούμενες σεζόν.

ΓΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

wizards

In: Πολ Πιρς (F), Ντουάν Μπλερ F/C), Κρις Χάμφρις (F)

Out: Τρέβορ Αρίζα (F), Τρέβορ Μπούκερ (F), Αλ Χάρινγκτον (F)

Η ανερχόμενη δύναμη της Περιφέρειας έχασε τον Αρίζα από τη βασική της πεντάδα, αλλά πρόσθεσε εμπειρία πρωταθλητισμού με τον Πιρς. Αν και 37 ετών πλέον, ο άλλοτε θρύλος της Βοστώνης θα βοηθήσει στην ωρίμανση των νεαρών σταρ Τζον Γουόλ και Μπράντλεϊ Μπίαλ. Οι Μπλερ και Χάμφρις ισχυροποιούν την ομάδα στα ριμπάουντ.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

nets

In: Τζάρετ Τζακ (G), Σεργκέι Καράσεφ (G), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς* (F), Μαρκέλ Μπράουν* (G)

Out: Πολ Πιρς (F), Σον Λίβινγκστον (G), Αντρέι Μπλατς (F), Τζέισον Κόλινς (C)

Η δραματική φυγή του Τζέισον Κιντ για το Μιλγουόκι ίσως αποδειχθεί καλό νέο, καθώς ο έμπειρος κόουτς Λάιονελ Χόλινς ταιριάζει καλύτερα στη διαχείριση ενός ρόστερ με αρκετούς βετεράνους. Ο Τζακ αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε ο Λίβινγκστον πίσω από τον Ντέρον Γουίλιαμς, ενώ οι νεαροί ευρωπαίοι Μπογκντάνοβιτς και Καράσεφ αποτελούν ένα στοίχημα, στο δύσκολο έργο της αναπλήρωσης του Πιρς.

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ

hornets

In: Λανς Στίβενσον (G), Μάρβιν Γουίλιαμς (F), Μπρίαν Ρόμπερτς (G), Νόα Βόνλε* (F), Πι Τζέι Χέιρστον* (G/F)

Out: Τζος ΜακΡόμπερτς (F), Λιουκ Ρίντναουρ (G), Άντονι Τόλιβερ (F), Μπρένταν Χέιγουντ (C), Μπεν Τζόνσον (G)

Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν απέτυχε να αποσπάσει τον Γκόρντον Χέιγουντ από τους Τζαζ, που ήταν ο πρώτος στόχος, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει έναν παίκτη με υψηλότερο ταβάνι δυνατοτήτων: τον Στίβενσον από την Ιντιάνα. Το αν θα δέσει με τον Κέμπα Γουόκερ στην περιφέρεια είναι άλλο θέμα, καθώς και στους δύο αρέσει να έχουν την μπάλα στα χέρια. Όμως ο προπονητής Στιβ Κλίφορντ καλείται να λύσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, δηλαδή την αντικατάσταση της παραγωγικότητας του ΜακΡόμπερτς. Ο Βόνλε διαθέτει τα στοιχεία για να γεμίσει αξιοπρεπώς το κενό, αν και ρούκι.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

hawks

In: Θάμπο Σεφολόσα (G/F), Έντριαν Πέιν (F), Κεντ Μπέιζμορ (G)

Out: Λου Γουίλιαμς (G), Έλτον Μπραντ (F/C)

Οι Χοκς είχαν πρόβλημα πέρυσι στο να αμυνθούν στο τρίποντο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έφεραν τον Σεφολόσα από την Οκλαχόμα Σίτι αντί του επιθετικογενή Γουίλιαμς. Το υπόλοιπο ρόστερ έμεινε πάνω-κάτω το ίδιο, με πυλώνες τούς Τζεφ Τιγκ και Πολ Μίλσαπ.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

knicks

In: Χοσέ Καλντερόν (G), Σάμιουελ Ντάλεμπερτ (C), Τζέισον Σμιθ (F/C), Σέιν Λάρκιν (G), Γουέιν Έλινγκτον (G/F), Κλινάντονι Έρλι* (F)

Out: Τάισον Τσάντλερ (C), Ρέιμοντ Φέλτον (G), Κένιον Μάρτιν (F/C), Σάνον Μπράουν (G)

Χρονιά εκμάθησης αυτή για τους Νικς. Ο πρωτοεμφανιζόμενος κόουτς Ντέρεκ Φίσερ θα αναλάβει να εφαρμόσει την τριγωνική επίθεση με την υποστήριξη του προέδρου Φιλ Τζάκσον, χτίζοντάς την γύρω από τον Άντονι, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Η Νέα Υόρκη χρειαζόταν αναβάθμιση στον άσο, κάτι που πέτυχε με την έλευση του Καλντερόν αντί του Φέλτον. Η απώλεια του Τσάντλερ δεν θα πονέσει τόσο πολύ, καθώς δεν ταίριαζε στο νέο σύστημα.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

cavaliers

In: ΛεΜπρόν Τζέιμς (F), Μάικ Μίλερ (G/F), Τζέιμς Τζόουνς (G/F), Μπρένταν Χέιγουντ (C), Άντριου Γουίγκινς* (G/F), Τζο Χάρις* (G)

Out: Λουόλ Ντενγκ (F), Σπένσερ Χοζ (C), Τζάρετ Τζακ (G), Σι Τζέι Μάιλς (G/F), Αλόνζο Τζι (F), Σεργκέι Καράσεφ (G), Τάιλερ Ζέλερ (F/C)

Οι απόλυτοι νικητές της offseason. Ο ΛεΜπρόν γύρισε σπίτι και εξ ορισμού εκτόξευσε το Κλίβελαντ στα φαβορί. Ωστόσο θα είναι δύσκολο για τους Καβς να χτυπήσουν τον τίτλο φέτος, λόγω της σχετικής απειρίας του υπόλοιπου ρόστερ. Εφόσον καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη φημολογούμενη ανταλλαγή με την Μινεσότα για τον Κέβιν Λοβ, τότε θα αυξήσουν τις άμεσες πιθανότητές τους, έστω κι αν κάτι τέτοιο σημάνει τη φυγή του πολλά υποσχόμενου Γουίγκινς. Το μεγάλο ζητούμενο για τον νέο κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ είναι να δημιουργήσει χημεία μετά τις σαρωτικές αλλαγές.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

pistons

In: Καρόν Μπάτλερ (F), Τζόντι Μικς (G), Ντι Τζέι Όγκοστιν (G), Άαρον Γκρέι (C), Σπένσερ Ντουίντλ (G)

Out: Ρόντνεϊ Στάκεϊ (G), Τσόνσι Μπίλαπς (G), Τσάρλι Βιλανουέβα (F)

Η φιλοσοφία του νέου προέδρου/προπονητή Σταν Βαν Γκάντι βασίζεται στην περιστοίχιση ικανών στο ποστάρισμα ψηλών από σουτέρ, εξ ου και η απόκτηση των Μικς, Μπάτλερ και Όγκοστιν. Οι Πίστονς δεν έχουν τελειώσει ακόμα τις κινήσεις τους, καθώς ο Γκρεγκ Μονρό παραμένει restricted free agent, ενώ φημολογείται πως προσπαθούν να ξεφορτωθούν το ακριβό συμβόλαιο του Τζος Σμιθ.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ

celtics

In: Μάρκους Θόρντον (G), Τάιλερ Ζέλερ (F/C), Μάρκους Σμαρτ* (G), Τζέιμς Γιανγκ* (G)

Out: Τζέριντ Μπέιλις (G), Κρις Χάμφρις (F)

Παραμένουν σε φάση αναδόμησης, η οποία μπορεί και να μην περιλαμβάνει τον προσεχώς free agent Ράτζον Ρόντο. Ο ρούκι Σμαρτ ήταν η σημαντικότερη προσθήκη φέτος, με τους Σέλτικς να τρέφουν ελπίδες για την μελλοντική εξέλιξή του σε ηγέτη τους.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

magic

In: Τσάνινγκ Φράι (F/C), Γουίλι Γκριν (G), Εβάν Φουρνιέ (G), Λιουκ Ρίνταουρ (G), Μπεν Γκόρντον (G), Άαρον Γκόρντον* (F), Έλφριντ Πέιτον* (G)

Out: Άαρον Αφλάλο (G/F), Τζαμίρ Νέλσον (G), Τζέισον Μαξίελ (F)

Άφησαν τους Αφλάλο και Νέλσον να φύγουν για να κάνουν χώρο για το backcourt του μέλλοντός τους, αποτελούμενο από τους Πέιτον και Βίκτορ Ολαντίπο. Η προτεραιότητα των Μάτζικ είναι η εξέλιξη του νεανικού τους ρόστερ και ειδικά του Άαρον Γκόρντον, από τον οποίο περιμένουν μεγάλα πράγματα. Τα πιτσιρίκια χρειάζονται, ωστόσο, καθοδήγηση, την οποία θα προσφέρουν οι νεοφερμένοι Φράι, Γκριν και Ρίντναουρ.

ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΙΑ 76ΕΡΣ

76ers

In: Πιερ Τζάκσον (G), Τζοέλ Εμπίντ* (C), Κέι Τζέι ΜακΝτάνιελς* (F), Τζέραμι Γκραντ* (F)

Out: Τζέιμς Άντερσον (G), Μπάιρον Μιούλενς (F/C)

Βρίσκονται ακόμα στην αρχή του σχεδίου τους, που είναι να χτίσουν μια ομάδα πρωταθλητισμού μέσω του ντραφτ. Το αδύναμο ρόστερ τους εγγυάται το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και άρα τις περισσότερες πιθανότητες για την Νο1 επιλογή το 2015. Ο Εμπίντ έχει το ταλέντο για να γίνει ένας από τους καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος, όμως δύσκολα θα δει χρόνο στο παρκέ φέτος, καθώς οι Σίξερς σκοπεύουν να διαχειριστούν προσεκτικά τους τραυματισμούς του στη μέση και στο πόδι.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

bucks

In: Τζέριντ Μπέιλις (G), Κένταλ Μάρσαλ (G), Τζαμπάρι Πάρκερ* (F), Νταμιάν Ινγκλί* (F)

Out: Έκπε Γιούντο (F), Ραμόν Σέσιονς (G)

Στο ντραφτ βρήκαν το πρόσωπο του αύριο με τον Πάρκερ. Το σήμερα εξακολουθεί να μην είναι και τόσο ευοίωνο, οπότε ο Κιντ θα έχει την ευχέρεια να πειραματιστεί χωρίς μεγάλη πίεση. Από τις προσθήκες των Μπέιλις και Μάρσαλ και επίσης από την σκέψη του να μετατρέψει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε πόιντ φόργουορντ, φαίνεται πως θα προτιμήσει κοντά και ευέλικτα σχήματα, όπως έκανε στο Μπρούκλιν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]