«Πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο από την Μεταπολίτευση και έπειτα», αναφώνησε έκπληκτος κάποιος άνθρωπος που βίωσε ημέρες χούντας, ανατροπής και… μεταπολίτευσης.

Πράγματι, όντας στην πορεία της 19ης Οκτωβρίου δεν μπορούσα παρά να αισθανθώ ένα είδος ανατριχίλας να διαπερνάει όλο μου το κορμί. Έχω δώσει το παρών σε πορείες και πορείες, σαν αυτή όμως δεν είδα ποτέ ξανά.

Δεν είδα ποτέ τόσο πολύ κόσμο, όσο σήμερα. Δεν είδα ποτέ τόσους ανθρώπους διαφορετικούς, ξεχωριστούς να παλεύουν για ένα σκοπό. Το σκοπό του να αλλάξουν τη ζωή τους, του να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις τύχες της και όχι μία κυβέρνηση που δημοσκοπικά ζορίζεται να αγγίξει το 15%.

Μία κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει ότι θεωρεί εαυτόν Μεσσία και δεν υπολογίζει τα θέλω και τις απόψεις του 85% των Ελλήνων και μη πολιτών αυτής της χώρας! Σήμερα όμως το μήνυμα ήταν πιο σκληρό και από αυτό που έστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Κώστας Βαξεβάνης ως απάντηση των προσβλητικών σχολίων του πρώτου σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού.

Στην Αθήνα σύμφωνα με την Αστυνομία μόλις 70.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο. Μάλλον όμως ζαλίστηκαν από τα πολλά χημικά… Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, μάλλον περισσότερο νηφάλιες, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 500.000. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για 600.000 και εδώ που τα λέμε όχι αβάσιμα.Έχετε κατά νου ότι τη στιγμή που το Σύνταγμα ήταν γεμάτο από κόσμο, στο Πολυτεχνείο τα περισσότερα μπλοκ δεν είχαν καν ξεκινήσει! Δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν λόγω του ότι δεν υπήρχε χώρος να προχωρήσουν!

Η πρωτεύουσα όμως δεν ήταν η μοναδική που γεύτηκε μία τόσο μεγάλη σε μαζικότητα και δύναμη κινηματική διαδικασία. Στο Ηράκλειο της Κρήτης 15.000 κόσμος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης, στην Άρτα 5.000, στη Θεσσαλονίκη 40.000, στην Καβάλα επίσης 5.000, ενώ σημαντικές διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σε Βόλο, Πάτρα και Χανιά! Με άλλα λόγια όλη η χώρα στο πόδι! Και αναμένονται νέες αντιδράσεις τόσο αύριο όσο και στο άμεσο μέλλον. Η καταστολή προφανώς δεν έλειψε. Ήταν μεγάλη, σκληρή και καρκινογόνα! Από την άλλη μεριά ουδείς το βάζει κάτω.

Για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί νέες κινητοποιήσεις. Αυτό το οποίο όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η ορθή ερμηνεία των όσων συμβαίνουν και η σωστή εστίαση. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να δώσει βάρος κανείς σε ένα φυλάκιο που κάηκε, τη στιγμή που η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκεται μία ανάσα από το να γίνει στάχτη! Εκτός και αν θεωρεί κανείς ότι με 820.000 άνεργους και 2 εκατομμύρια φτωχούς, βαδίζουμε σωστά…

(19/10/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts