Σάββατο 25/3, Η Εαρινή Ισημερία – The Spring Equinox

Έτοιμοι ή όχι, ο χρόνος γύρισε και σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε αυτό το κοσμικό γεγονός της άνοιξης, τα πουλιά που έρχονται, τα λουλούδια που άνθισαν. Λένε κάποιοι πως η Ισημερία συνέβη όταν η Περσεφόνη αποφάσισε να αφήσει τον Άδη και να γυρίσει πάνω στη Γη. Ήτανε πιο καλά μάλλον εδώ πάνω.

Ένα αστρονομικό γεγονός όπου η Γη καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο παίρνει μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, και για την στιγμή αυτή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα. Είναι η κορύφωση της άνοιξης.

Ύστερα, ο Ήλιος θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μεγαλώνοντας της μέρες μας προς το θερινό ηλιοστάσιο, όπου μετά θα αρχίσει πάλι να κατεβαίνει, και κάθε χρόνο τέλος πάντων τα ίδια ξανά και ξανά. Μα τι χαλαρωτικό να μένει και κάτι το ίδιο κάθε χρόνο…

Εμείς στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, θα γιορτάζουμε από το πρωί στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο με όλους μας τους φίλους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• 12:00… Γιόγκα με την Ειρήνη στο πάρκο.
Ελάτε μαζί με το στρωματάκι σας να ισορροπήσουμε όπως ισορροπεί σήμερα το φως.

• 13.00 με 15.00… Super Duper κουρεματάκι από τον αγαπημένο μας κουρέα Χρήστο για να υποδεχτούμε ανανεωμένοι την Άνοιξη στο καφενείο!

• 13:00 Φτιάχνουμε στεφάνια λουλουδάτα για τα κεφάλια μας στο καφενείο, στολίζουμε το Καφενείο με λουλούδια με την βοήθεια της Χριστίνας και της μαμάς Άννας.

• 14:00 – 16:00 Μαζί με την ANIMA και την Περπερούνα καλωσορίζουμε τους φτερωτούς μετανάστες με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της άνοιξης. Φτιάχνουμε χελιδόνες, χελιδονοφωλιές, ζωγραφιές στο πάρκο

• 16:00 – 17:00 Πρωτόγονη Έκφραση με την Ευρώπη στο πάρκο.

• 16.00 – 17.00 Εργαστήρι σποράς για παιδιά κάθε ηλικίας από τις Δρυάδες στο πάρκο.

• 17:00 – 18:00 στο καφενείο…Ένας Δράκος και Μισός! Λαϊκά Παραμύθια με Δράκους και αποφασισμένους Ήρωες με την Χριστίνα Λιόγαρη – Ηθοποιό, Αφηγήτρια και Εμψυχώτρια ομάδων Θεατρικού Παιχνιδιού.

• 18:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το χειμώνα με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία. Τελετή – Ο Κύκλος της Ισημερίας με την Βαλέρια στο Πάρκο.

• 20:00 – 20:30 Η ομάδα πολυφωνικό Καφενείο μας συγκινεί με τραγούδια της άνοιξης και της αγάπης.

• 20:30 – 21.30 Ο Στέφανος Γανωτής και ο Νικήτας Γαβαλάς θα μας οδηγήσουν από το πάρκο στο Καφενείο… όπου θα αρχίσει το γλέντι και θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακούς ανοιξιάτικους ρυθμούς.

• 21: 30 – 23.30  Η γιορτή μας θα ολοκληρωθεί με πολύ χορό!
Αυτό θα γίνει πραγματικότητα χάρη στους Gallow Swing Trio και στην Στέλλα Παππά που θα συνδυάσουν Gipsy Jazz Swing και ολίγον από Μανώλη Χιώτη.

Όλη τη μέρα από την κουζίνα του Καφενείου θα βγαίνουν αφράτα λουλουδοπιάτα μαγειρεμένα με λουλουδοαγάπη από την λουλουδοαγαπημένη μας κουζίνα!

Καλέστε φίλες και φίλους στο event στην σελίδα μας στο Facebook:
www.facebook.com/events/1241727265942898

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]