Οι χθεσινές εκλογές κερδίζουν επάξια τον τίτλο των μεγάλων αντιφάσεων. Από τη μία η αριστερά  φαντάζει πιο δυνατή από ποτέ. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή κατατάσσοντας το δεύτερο κόμμα. Από την άλλη, η ίδια χώρα που έδωσε τόσο υψηλά ποσοστά σε ένα αριστερό κόμμα, εισάγει στη Βουλή τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής,  με ποσοστό της τάξης του 7 %.

Το ποσοστό αυτό μόνο οργή,  απογοήτευση και φόβο μπορεί να δημιουργήσει. Το 1/12 των Ελλήνων ψηφοφόρων έδωσε τη ψήφο του σε μία εγκληματική οργάνωση, η οποία προβαίνει καθημερινά σε τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς μεταναστών.21 εγκληματίες αντί να βρίσκονται σε κάποια φυλακή,  εν μία νυκτί αποκτούν εξουσία έχοντας δικαίωμα λήψης αποφάσεων για ολόκληρο το ελληνικό λαό. Προστατεύονται με τη Βουλευτική Ασυλία αντί να καταδιώκονται για τις πράξεις τους. Σε μία κοινωνία τόσο αρρωστημένη και τόσο προβληματική εκ των έσω,  ο ναζισμός ξαφνικά φαντάζει ως λύση στα μάτια των εθνικιστών και των απαίδευτων.

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη δυσλειτουργία του συστήματος και την απογοήτευση των Ελλήνων. Με το προσωπείου του εθνικού σωτήρα και με το σύνθημα “να ξεβρωμίσει ο τόπος”,  το κόμμα κατάφερε να μετατρέψει το μίσος των ανθρώπων σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η οικονομική ανασφάλεια και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας ευνοεί εξάλλου  την ανάπτυξη άκρο-δεξιών κομμάτων και πεποιθήσεων. Σίγουρα όμως, δεν ευθύνεται μόνο αυτό για τα τρομακτικά ποσοστά που κατάφερε να συγκεντρώσει η εν λόγω “οργάνωση”.

Ο αποκλεισμός από τα κανάλια σίγουρα διαδραμάτισε με τη σειρά του, ένα μεγάλο ρόλο. Δημιουργήθηκε μία τελείως πλασματική εικόνα ενός εθνικιστικού κόμματος που αγαπάει και σέβεται την πατρίδα και τους Έλληνες. Πολλοί ψηφοφόροι τους βρίσκονται σε πελάγη άγνοιας για το τι αληθινά πρεσβεύει το αγαπημένο τους κόμμα. Οι βιαιοπραγίες τους έξαλλου τόσο καιρό συγκαλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε και από την αστυνομία. Αν καλούταν έστω ένας μπράβος του Μιχαλολιάκου να μιλήσει σε κάποιο πάνελ σίγουρα θα ξεμπροστιαζόταν με το μίσος και την άγνοια που τον διακατέχει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για  οπαδούς του Χίτλερ και όχι πατριώτες.

Το παραλήρημα του Μιχαλολιάκου στη χθεσινή συνέντευξη  προδίδει πολλά άλλωστε .«Ήρθε η ώρα να φοβηθούν όσοι προδίδουν την πατρίδα. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές» δήλωνε περήφανος για το κατόρθωμα του,  ενώ αφιέρωσε την νίκη στα λεβεντόπαιδα με τη μαύρη μπλούζα με το σήμα της σβάστικας. Εξάλλου αυτός είναι και  ο ευσεβής τους πόθος,να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, στο οποίο  υπό την απειλή βίας θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο.Χθες, δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές σε μετανάστες, δημοσιογράφους και επαγγελματίες αντιρατσιστές, όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος. Τα λεβεντόπαιδα τώρα με τη μαύρη μπλούζα, σαφώς δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους τραμπούκους του , τους φουσκωμένους δηλαδή  που τον συνόδευαν και στη χθεσινή συνέντευξη.

Στη χθεσινή συνέντευξη ,διέταξαν τους δημοσιογράφους να σηκωθούν πάνω ως δείγμα σεβασμού στο πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος. “Εγερθητι”  φώναζε στέλεχος του κόμματος ακολουθώντας πρακτικές στρατιωτικού τύπου .Όσοι δεν το έκαναν , διώχθηκαν από την αίθουσα. Χθες , οι ίδιοι πανηγύριζαν με βεγγαλικά στα χέρια και συνθήματα σαν να κατακτήθηκε το Euro για δεύτερη φορά. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να χαιρετούν ναζιστικά μπαίνοντας στη Βουλή;Ποιος καλείται να τους σταματήσει τώρα με την αδικαιολόγητη εξουσία , που έχουν  στα χέρια τους; Σε μία κατά επίφαση δημοκρατική χώρα 21 βουλευτές της είναι νέο-ναζί και χιλιάδες Ελληνες είναι οπαδοί τους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται , όπως λέει σοφά και η λαϊκή ρήση,αλλά στην προκειμένη περίπτωση όχι απλά δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος αλλά στις σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών , 7 % των Ελλήνων αποφάσισε να καταλύσει κάθε δημοκρατική έννοια για το υπόλοιπο 93 % του πληθυσμού!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]