Το Μεταδεύτερο, πάει στο Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Κάθε Τρίτη παραγωγοί του Μεταδεύτερου, βγαίνουν εκτός studio, προτείνουν μουσικές κι έρχονται σ’ επαφή με τον κόσμο.

Τις Τρίτες του Καλοκαιριού πάμε Πάρκο Ναυαρίνου απο τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Λίγα λόγια για τα εγχειρήματα:

Μεταδεύτερο

Αυτοδιαχειριζόμενο Μεταδεύτερο, ραδιόφωνο πολιτιστικής και πολιτικής παρέμβασης.

Το πιο ανοιχτό web radio στην Ελλάδα, με περισσότερους από 80 παραγωγούς, τεχνικούς και μέλη ομάδας υποστήριξης.

Χωρίς ιδιοκτήτη ΜΜΕ, χωρίς διαφημίσεις, το Μεταδεύτερο, ραδιόφωνο πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, μεταδίδει 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές για τις τέχνες, δημοσιογραφικά μαγκαζίνο και τακτικές live μεταδόσεις συναυλιών.

Συμμετέχουν δεκάδες νέοι και παλαιότεροι παραγωγοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ηχολήπτες, μέλη συλλογικοτήτων – όλοι εθελοντές και χωρίς αμοιβή.

Τα πάγια λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από χορηγίες ακροατών και από την ομάδα.

Από τον Ιούνιο του 2014 ο σταθμός εκπέμπει από δικά του στούντιο, στο πατάρι του παλαιότερου εν λειτουργία δισκοπωλείου της Αθήνας, του Music Corner, χώρος που παραχωρήθηκε δωρεάν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η ομάδα συγκρότησε τον αρχικό πυρήνα της στην αυτοδιαχειριζόμενη από τους εργαζόμενους ΕΡΤ μετά την επιβολή του αλήστου μνήμης «μαύρου» το καλοκαίρι του 2013. Εξέπεμψε για λίγο (Δεκέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014) από την πλατφόρμα της ertopen και ήρθε σε σύγκρουση με τους «εργατοπατέρες» της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αποχώρησε για να διατηρήσει την ανεξαρτησία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά της.

Αποφάσισε να βγει να μετρήσει τις δυνάμεις της στην χειμαζόμενη από τη μνημονιακή βαρβαρότητα ελληνική κοινωνία, εκπέμποντας σε δική της διαδικτυακή συχνότητα (www.metadeftero.gr).

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Μεταδεύτερο έχει καταγράψει περισσότερους από 180.000 μοναδικούς επισκέπτες ακροατές, από περισσότερες από 100 χώρες.

Πάρκο Ναυαρίνου:

Στις 7 Μαρτίου 2009 το αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου γεννιέται στην καρδιά των Εξαρχείων… όταν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο καταλαμβάνουν το πρώην πάρκινγκ (ιδιοκτησίας Τ.Ε.Ε.) με σκοπό να το μετατρέψουν σε χώρο πράσινου, παιχνιδιού και συνάντησης. Από την πρώτη μέρα δημιουργείται η ανοιχτή συνέλευση του πάρκου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συναποφασίζουν τόσο για τη μορφή και τη λειτουργία του χώρου όσο και για τα πολιτικά του χαρακτηριστικά.

Το πάρκο είναι αυτο-οργανωμένο. Η διαμόρφωση, η καθαριότητα και η φροντίδα του δεν ανατίθενται στο Δήμο και στους “ειδικούς”. Η υπεράσπιση του κλίματος ελευθερίας που έχει κερδηθεί εδώ δεν ανατίθεται στην αστυνομία. Είναι δική μας αποκλειστική ευθύνη και απαιτεί αυτοδέσμευση από όλους μας.

Το πάρκο είναι αντι-ιεραρχικό. Λειτουργούμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους. Υπερασπιζόμαστε έναν κοινωνικό χώρο όπου συνυπάρχουμε όλοι (γείτονες, μετανάστες, ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά, νέοι και νέες). Εξουσιαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές συμπεριφορές και τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στο πάρκο.

Το πάρκο είναι αντι-εμπορευματικό. Εμπορικές συναλλαγές και νταλαβέρια δυναμιτίζουν το εγχείρημα και το στοχοποιούν. Ακόμη και η απλή χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αποτελεί προσωπική επιλογή, συντελεί στην ακύρωση των πολιτικών χαρακτηριστικών του πάρκου, δίνοντας την εντύπωση ότι όλα επιτρέπονται στο χώρο της κατάληψης και αποκλείοντας άλλες ομάδες ανθρώπων από τη χρήση του χώρου.

Η ιδιαιτερότητα του πάρκου ως ανοιχτού κατειλημμένου χώρου καθιστά αναγκαίους όρους ύπαρξης και λειτουργίας του την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό.

Η συμμετοχή, η φυσική παρουσία όλων μας και κάθε είδους προσφορά σε εργασία είναι πολύ σημαντική.
Ανοιχτή συνέλευση: κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα , 21:00 στο κοντέινερ.

Εργασίες στο πάρκο: κάθε Κυριακή, 12:00

Το πάρκο είναι και θα παραμείνει όμορφο και ζωντανό με τη συμβολή όλων μας

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

Διάβασε ακόμη:

Το πιο όμορφο «άβατο» της Αθήνας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]