Όποιος υποστηρίζει πως δεν περίμενε να συμβούν τα χθεσινά κωμικοτραγικά στο ΟΑΚΑ, το μόνο σίγουρο είναι πως είτε ψέματα λέει είτε αφελής είναι. Ακόμη και όσοι ασχολούνται εντελώς επιδερμικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είχαν… ψυλλιαστεί πως το «αιώνιο ντέρμπι» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πολύ δύσκολα θα τελείωνε.

Όχι βέβαια πως το έκρυβαν στο πράσινο στρατόπεδο. Από τις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του τριφυλλιού έβγαινε προς τα έξω πως δεν βρίσκονταν σε θέση να τιθασεύουν την οργή του λαού των πρασίνων, ο οποίος απαιτούσε εκδίκηση για πολλά και διάφορα. Από τα περυσινά έκτροπα στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, μέχρι τα υπόλοιπα δεινά που έχει επιφέρει η «κόκκινη χούντα» όπως την ονομάζουν, αλλά και η διοικητική διαχείριση του συλλόγου από τον Τζίγγερ.

Για την αποφυγή της… έκρηξης μάλιστα,  η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε και ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι, το οποίο αναφερόταν στην ιστορία της ομάδας. Το συγκεκριμένο βίντεο «έπαιξε» στα μάτριξ του Ολυμπιακού Γηπέδου πριν την έναρξη του ματς, παρακαλώντας τους φιλάθλους της ομάδας να προστατέψουν την ομάδα από πιθανά επεισόδια. Εις μάτην…

Οι… επιστήμονες της κερκίδας φρόντισαν να στρέψουν και πάλι όλη την προσοχή της ποδοσφαιρικής – και όχι μόνο – Ελλάδας πάνω τους, κάνοντας τα… λαμπόγιαλο μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ, πριν, μετά, αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα. Είχαν ωστόσο και βοήθεια!

Οι αγαπητοί στο σύνολο της κοινωνίας ΜΑΤατζήδες, όπως δείχνει βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, εισβάλλουν (προφανώς πριν την έναρξη του αγώνα) χωρίς κανένα προφανή λόγο στην κερκίδα των φανατικών οπαδών του τριφυλλιού, προκαλώντας στην ουσία επεισόδια από το πουθενά. Ίσως θέλησαν να εισέλθουν στην κερκίδα για να περάσουν από δεύτερο σωματικό έλεγχο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μιας και την πρώτη φορά πέρασαν μέσα στο στάδιο μόνο καμία χιλιάρα καπνογόνα και δύο-τρεις βόμβες μολότοφ…

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο και να μην κατηγορούμε κανέναν άδικα, τίποτα από τα παραπάνω δεν είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια!  Το συνδρομητικό κανάλι της NOVA που κάλυπτε τον τηλεοπτικά τον αγώνα (υπήρχε μάλιστα και η επιλογή παρακολούθησης του ματς σε 3D) φρόντισε να μην δείξει ούτε μισό πλάνο από όσα διαδραματίζονταν στις κερκίδες του γηπέδου. Τρομερή ενημέρωση!

Μάλιστα ο δημοσιογράφος που μετέδιδε τον αγώνα δικαιολογούσε την εν λόγω τακτική του καναλιού, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως το συνδρομητικό κανάλι προβάλει μόνο όσα έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και όχι βίαιες και αντιαθλητικές σκηνές. Δεν νομίζω βέβαια να ζήτησε κανείς να παρακολουθήσει ανθρώπους (τρόπος του λέγειν…) να σκοτώνονται στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ένα πλάνο από τις θύρες όπου διαδραματίζονταν τα επεισόδια, ώστε να έχει ο κόσμος μία εικόνα για το τι συμβαίνει, δεν θα ήταν κάτι το τόσο ανάρμοστο…

Υπήρχε και αγωνιστικό μέρος…
Βέβαια μην ξεχνάμε, παίχτηκε και μπάλα! Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να ήταν αρκετά βαρετή (ειδικά στο 1ο μέρος), ωστόσο έγινε, σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Νικητής αναδείχθηκε δίκαια ο Ολυμπιακός με 1-0, χάρις στο γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 51’ που… χόρεψε τον Γιόσου Σαριέγκι, προτού πλασάρει εύστοχα τον Καρνέζη, βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Οι Πειραιώτες βέβαια θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα από το 2ο μόλις λεπτό του αγώνα, όταν ο Μιραλάς πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, αλλά ο Ζαν Μακούν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Βέλγου επιθετικού.

Αυτές ήταν μάλιστα και οι δύο σημαντικότερες ευκαιρίες των ερυθρόλευκων, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να μην έχει ούτε μία κλασική φάση! Οι πράσινοι έδιναν την εντύπωση πως όσο και να διαρκούσε το παιχνίδι γκολ δεν μπορούσαν να σκοράρουν με καμία δύναμη, σε αντίθεση με τους πειραιώτες, που μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης και να «κλειδώσουν» άλλο ένα πρωτάθλημα. Το +10 του Ολυμπιακού, που θα προκύψει έπειτα από την αναμενόμενη τιμωρία του τριφυλλιού, είναι μία διαφορά που μοιάζει αδύνατον να ανατραπεί στις εναπομείναντες 5 αγωνιστικές της Super League.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει την (διαφαινόμενη) κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου του Πρωταθλητή (τον 39ο για την ακρίβεια), με το μυαλό του πλέον να είναι διχασμένο κάπου ανάμεσα στην ολοκλήρωση της σεζόν με το νταπλ, αλλά και της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση, που του παρουσιάστηκε φέτος. Ένας από τους λόγους ωστόσο για τους οποίους στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να πανηγυρίζουν δεν είναι άλλος από την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό! Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο αιώνιο αντίπαλος μπορεί να προκαλεί καζούρα στα καφενεία, ωστόσο στην πλατεία Αλεξάνδρας σίγουρα θα προτιμούσαν για την επόμενη σεζόν ένα Παναθηναϊκό δυνατό και όχι… ψόφιο, κάτι που φυσικά θα αναβάθμιζε το ήδη ταλαιπωρημένο και παρακμάζων ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ: Ειδική αναφορά, οφείλουμε να κάνουμε στον άνθρωπο πρωτίστως και δευτερευόντως προπονητή, Ερνέστο Βαλβέρδε, για τις δηλώσεις του. Ένα υστερόγραφο δεν αρκεί φυσικά για αυτή την  προσωπικότητα που βρίσκεται στον πάγκο των ερυθρόλευκων και για τον οποίο αναμένεται να υπάρξει νεότερο κείμενο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts