Το πρώτο clasico ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Copa del Rey πλησιάζει και οι παίκτες των δύο ομάδων θα έχουν πολλά να χωρίσουν εντός αγωνιστικού χώρου. Όχι όμως κι εκτός.

Κι αυτό γιατί, μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να έχει στο γρασίδι… στόχο τον Ίκερ Κασίγιας, αλλά έξω από αυτό ο στόχος τους είναι κοινός.

Οι δύο παίκτες, όπως και πολλοί συμπαίκτες τους, αντίπαλοι, αλλά και αθλητές άλλων σπορ ή άνθρωποι της τέχνης μοιράζονται έναν κοινό φίλο, έστω κι αν ακόμα δεν τον έχουν δει γιατί δεν έχει γεννηθεί!

Όλοι τους συμμετέχουν στην εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με το όνομα «Φίλοι του Μάλικ» με σκοπό την πρόληψη του AIDS μέσω της θεραπείας γυναικών που είναι φορείς του ιού και περιμένουν παιδί, προκειμένου να μην το μεταδώσουν στο έμβρυο.

Ο Μάλικ είναι το σύμβολο της καμπάνιας, καθώς η μητέρα του ήταν μία από τις τυχερές που είχε πρόσβαση στο πρόγραμμα για την Πρόληψη της Μετάδοσης του AIDS από τη Μητέρα στο Παιδί. Πρόκειται να γεννηθεί τον Φεβρουάριο στη Ζιμπάμπουε και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ελπίζουν να κάνει πολλούς φίλους που θα βοηθήσουν κι άλλα παιδιά να έχουν μία ζωή απαλλαγμένη από τη μάστιγα του ιού.

Μέσι, Κασίγιας, Τσάβι, Πουγιόλ, Βίγια, Φαλκάο, Πικέ, Φάμπρεγας, Πέδρο, Πίντο, Σιμεόνε, Θουμπιθαρέτα είναι μόνο λίγοι εκ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που συνεισφέρουν στην προσπάθεια, δημιουργώντας βίντεο κι ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία τους followers τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύσουν την εκστρατεία μέσω SMS, με την οργάνωση να ελπίζει να… προσφέρει στον Μάλικ τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φίλους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αποστολές στη Ζιμπάμπουε κι άλλες χώρες της Αφρικής με σκοπό την ενημέρωση για τον ιό, την πρόληψη και τη θεραπεία των φορέων.

Μέχρι στιγμής, ο Μάλικ έχει αποκτήσει 84.000 φίλους κι ελπίζει να γίνει σύντομα το δημοφιλέστερο αγέννητο και… υγιές μωρό με τη βοήθεια των «αστέρων» φίλων του.

Αναδημοσίευση από το www.othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]