Στα ψιλά έχει περάσει δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Στ. Θεοδωράκης λέει το απίστευτο, ότι έχει “ψιλο-έτοιμη” κυβέρνηση εθνικής ενότητας, παραδεχόμενος μετά ότι “είναι η πρώτη φορά” που το λέει δημοσίως. Ξέρει κάτι παραπάνω ο Σταύρος; Ή είναι απλά τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα;

Σε κάθε περίπτωση είναι να σε κάνει να απορείς πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα στη χώρα και τι ρόλο βαράει ο καθένας. Εκλέγεται πριν λίγους μήνες μια νέα κυβέρνηση που κινείται διαφορετικά από τις προηγούμενες, που δεν υπογράφει ό,τι της υπαγορεύουν οι δανειστές και αποφασίζει να στραφεί στην λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα, αλλά λίγους μήνες αργότερα απειλείται με πραξικόπημα. Μπορεί αυτή τη φορά να μη δούμε τανκς στους δρόμους, όμως η δουλειά γίνεται αλλιώς.

Γίνεται πρωτίστως με οικονομικούς όρους και την καταδίκη των τραπεζών από την Ευρώπη σε ασφυξία και δευτερευόντως με ελληνικά και διεθνή media, που προβάλλουν τα αποτελέσματα της ασφυξίας όπως τις ουρές στα ATM. Το να τολμάει να λέει όμως ο Θεοδωράκης του 6% στις τελευταίες εκλογές, πως έχει ψιλοέτοιμη την επόμενη κυβέρνηση, πέρα από μία δήλωση με θράσος, πέρα από ότι αποδεικνύει πως το Ποτάμι είναι οργανικό κομμάτι του συστήματος, δείχνει και πως λειτουργεί το σύστημα.

banks

Οι δηλώσεις του Σταύρου δένουν απόλυτα με αυτές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη Handelsblatt, που λέει ότι για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές, εφόσον πάντα υπερισχύσει το ΝΑΙ, πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ».

Πραξικόπημα λοιπόν. Εκτός και αν ο κόσμος πει ένα βροντερό ΟΧΙ την Κυριακή. Ένα ΟΧΙ απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, αλλά και στις πολιτικές που ρίχνουν κυβερνήσεις ανάλογα με τα μεγαλοσυμφέροντα. Η Ευρώπη των δανειστών και του Σταύρου, στην οποία μας λένε να μείνουμε, είναι αυτή που της λείπει ακόμη και η βασική δημοκρατική αξία. Το δικαίωμα να έχεις την κυβέρνηση που ψηφίζεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]