Το Σάββατο νίκησε το HDP

Φωτογραφίες: Αγγελική Σταματάκη

Βρεθήκαμε στην πορεία που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου από Κούρδους που διαμένουν στην Ελλάδα. Η διαδήλωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγέν Γιουκσεκντάχ και των εννέα βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από τις τουρκικές αρχές.

Η πορεία είχε παλμό, χρώματα, συνθήματα που αποδοκίμαζαν τον Ερντογάν και τον χαρακτήριζαν “φασίστα”, ζητώντας να μπει τέλος στον αυταρχισμό που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχει ενταθεί. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και έφτασε μέχρι έξω από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της Λεωφόρου Αμαλίας όπου και σημειώθηκε καθιστική διαμαρτυρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούγονταν συνθήματα υπέρ του Κουρδιστάν και των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών HDP.

hdp16

Σε δηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη προχωρήσει πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις. Και σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο όμως τα γεγονότα στην Τουρκία δεν περνούν απαρατήρητα. Πριν λίγες ώρες ο Τζέρεμι Κόρμπιν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στο HDP και καταδίκασε τις πρακτικές Ερντογάν.

hdp7

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]