Ο γνωστός «κωμικός» (αν μπορεί πλέον να χαρακτηριστούν τα σχόλια του κωμικά) Σίλας Σεραφείμ, για μια ακόμα φορά όχι μόνο προκαλεί με σχόλιο του στο Twitter, αλλά φαίνεται να ξεπερνά πολλούς στον διαγωνισμό του πιο εμετικού σχολίου.

Για την ακρίβεια σχολιάζοντας την ομιλία της 15χρονης, Γκρέτας Τούνμπεργκ η οποία μίλησε για την κλιματική αλλαγή στο συνέδριο του ΟΗΕ, ο δήθεν κωμικός έγραψε «Δεν θα θελα να τη δω ούτε με το μαγιό» (sic), ενώ στην συνέχεια ξεσπάθωσε λέγοντάς  «ότι η θυμικότητά της είναι φανατισμός και αποτέλεσμα του συνδρόμου Άσπεργκερ από το οποίο πάσχει».

Το σχόλιο δεν είναι μόνο ακραία σεξιστικό και ρατσιστικό είναι κυρίως ένα σχόλιο μίσους αλλά και προσπάθειας σεξουαλικοποιήσης ενός 15χρονου παιδιού (που θα μπορούσε να ήταν κόρη του).

Γιατί να θες να δεις ένα κορίτσι στα 15 του να το δεις με μαγιό για να κρίνεις την ουσία του. Και γιατί να πρέπει να είναι ποθητό ή ωραίο ή με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορεί να μιλάει για την κλιματική αλλαγή; Τι μας πειράζει που είναι μικρή; που μιλάει; Που δεν παίζει με τις κούκλες της ή δεν ασχολείται με αγόρια αλλά με την κλιματική αλλαγή; Που είναι έξυπνη; Που δεν την νοιάζει τι μαγιό θα φορέσει; Που είναι γυναίκα; Ή που ποτέ της δεν θα μπορούσε να φτάσει στον πάτο του επιπέδου ενός Σίλα;

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]