Η μουσική υπάρχει για να αιχμαλωτίζει μέσα στους στίχους και τις μελωδίες της, κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, ευχάριστη ή δυσάρεστη καθόλου σημασία δεν έχει.

Πολλές φορές μάλιστα τα πιο δυσάρεστα γεγονότα είναι αυτά που μας προκαλούν και τα πιο έντονα αισθήματα. Τρία συγκροτήματα λένε το τελευταίο αντίο με το δικό τους τρόπο, σε άτομα που ήξεραν και αγαπούσαν, σε άγνωστους ακόμα και φανταστικούς χαρακτήρες ταινιών.

Έρεβος – Porcelina
Ίσως ένα από τα πιο μελαγχολικά τραγούδια της ελληνικής σκηνής ερμηνεύουν οι Έρεβος στις “Ανόητες Έχθρες” του 1999. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι, δέχεται δύο εκδοχές, αλλά όποια και από τις δύο αν αποφασίσουμε να πιστέψουμε εν τέλει τα συναισθήματα που προκαλούνται είναι εξίσου έντονα.

Μία γυναικεία φωνή ηχογραφημένη στον τηλεφωνητή, ακούγεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Η πρώτη εκδοχή θέλει την κοπέλα του τραγουδιστή να λέει το τελευταίο αντίο στον τηλεφωνητή του συντρόφου της, λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει.

Η άλλη εκδοχή θέλει την Λαμπρινή, μία φίλη του συγκροτήματος και στιχουργός του κομματιού να αυτοκτονεί λίγες μέρες πριν το συγκρότημα τελειώσει την ηχογράφηση του cd του.

 Εxit Music (For a film) – Radiohead
Ενώ το τραγούδι είναι γραμμένο ειδικά για το τέλος της ταινίας Romeο + Juliet (1996), μετά από απαίτηση του frontman του συγκροτήματος των Radiohead, Thom Yorke, δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα από τα δύο σάουντρακ της ταινίας. Αντίθετα κάποιος μπορεί να το βρει, στο κατά πολλούς, καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, “Οk Computer”.

Η ακριβής στιγμή της ταινίας  που ενέπνευσε τον Τhom Yorke, ώστε να γράψει το κομμάτι είναι όταν η Ιουλιέττα (Claire Danes) κρατάει ένα πιστόλι στον κρόταφό της, και απειλεί να αυτοκτονήσει.

 Jeremy – Pearl Jam
Το υπόβαθρο πίσω από μία εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών του συγκροτήματος, είναι βασισμένο σε δύο αληθινά γεγονότα. Και τα δύο αφορούσαν την απόπειρα αυτοκτονίας δύο έφηβων αγοριών στο σχολείο, μπροστά στους συμμαθητές τους.

Ο Jeremy Wade Delle, τον Ιανουάριο του 1991 αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του με ένα περίστροφο, στην αίθουσα διδασκαλίας των Αγγλικών. Tο επόμενο πρωί η είδηση κυκλοφορεί στις εφημερίδες και το άρθρο πέφτει στα χέρια του Eddie Vedder, και όπως ο ίδιος δηλώνει κάποια χρόνια μετά “ένιωσα αμέσως την ανάγκη να μετατρέψω αυτό το μικρό άρθρο σε κάτι μεγάλο και σημαντικό ώστε να το μάθει ο κόσμος”.

Η δεύτερη ιστορία είχε λάβει χώρα χρόνια πριν, όταν o Eddie Vedder, φοιτούσε ακόμη στο λύκειο. Ένας φίλος του προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τον ακριβώς ίδιο τρόπο, αλλά ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση η σφαίρα δεν βρήκε το στόχο της.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]