Ψάρι

της Χριστίνας Τασκασαπίδου

Booze Terminal-Stage (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)

Το «Ψάρι», η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa για 12 ακόμη παραστάσεις με εναρκτήρια ημέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Με το παραμικρό άγγιγμα του νερού το ψάρι κινείται, η ψυχή αλλάζει, αλλάζει κατεύθυνση, αντιδρά σαν τον καθρέφτη της στιγμής.

Το ψάρι είναι ένα σύμβολο, το σύμβολο της ψυχής, η δυνατότητα της ζωής, η δυναμική της επικοινωνίας, αντιστρέψτε τις λέξεις όπως επιθυμείτε.

Το έργο αρχίζει με τους ηθοποιούς να μπαίνουν στη σκηνή απαγγέλλοντας στα ρωσικά και μετά στα ελληνικά ένα κείμενο από το διήγημα «Η μητέρα μου και η μουσική» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα.

Η ψυχή σαν ψάρι: μια λεπτή, υπερευαίσθητη μεμβράνη, το τύμπανο της ζωής, εκεί που ακούμπησε το αυτί του ο Ντοστογιέφσκι.

Εικόνες από κοπάδια ψαριών κολυμπούν γύρω από τους ηθοποιούς. Ο μηχανισμός της ζωής είναι παντοδύναμος και ταυτόχρονα αδιάφορος για τα ανθρώπινα αισθήματα.

Η ψυχή μετράει. Και αναμετριέται με την αγάπη.ΨΑΡΙ 3

Λίγα λόγια για το έργο
Το «Ψάρι» μιλάει για την Αγάπη, το Θάνατο, τη Ζωή, το Όνειρο, μέσα από τη σχέση μητέρας – κόρης. Διαδραματίζεται στο μυαλό της ηρωίδας Αΐνας η οποία, αν και ζει στον κόσμο των ζωντανών, φαντάζει σα να κατοικεί στον κόσμο των νεκρών. Μοιάζει πολύ με την κουρασμένη Ευρυδίκη που περιμένει κάποιον Ορφέα να την τραβήξει στο φως. Κανείς και τίποτα δεν εμπνέει την Αΐνα. Ο καλύτερος φίλος της είναι η μοναξιά. Μετακινείται μόνη από τόπο σε τόπο, νιώθοντας κουρασμένη  και έχοντας ως μοναδική θαλπωρή τα όνειρα. Κάθε βράδυ είναι για εκείνη μια ευκαιρία να συναντηθεί με το φάντασμα της νεκρής μητέρας της. Κάθε τέτοια συνάντηση την απαλλάσσει πρόσκαιρα από το φόβο της απώλειας και  της δείχνει τη δύναμη της αγάπης, το μεγαλείο της οποίας αγνοεί η Αΐνα αφού δεν τη γνώρισε ποτέ…

ΨΑΡΙ  1

Tαυτότητα της παράστασης
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Τασκασαπίδου
Σκηνικά: Γκον Μπρόγκον
Φωτισμοί: Βασίλης Μυλωνόπουλος
Video: Greenstudioscinema
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ορέστης Ζακυνθινός, Χριστίνα Τασκασαπίδου, Φωτεινή Τεντολούρη

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

ΑΦΙΣΑ ΨΑΡΙ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
(εκτός της Μ. Εβδομάδας)

Ημερομηνίες Παραστάσεων
8, 9, 15, 16, 22, 23 Απριλίου
&
6, 7, 13, 14, 20, 21 Μαΐου

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 8 €
Μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων): 5 €

Τηλέφωνο κρατήσεων
6909161709

Τόπος
Booze Terminal-Stage
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα (πλησίον σταθμού μετρό/ηλεκτρικού «Μοναστηράκι»)

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]