Ένα από τα πιο δροσερά και καλοκαιρινά φεστιβάλ κινηματογράφου ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του σε έξι μόλις μέρες. Το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ετοιμάζει προβολές ταινιών με φόντο μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η πλατεία της Αγίας Ειρήνης και ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, νέες και παλιότερες, γνωστές αλλά και “ξεθαμμένες” από ένα χρονοντούλαπο, θα προβληθούν σε μερικούς από τους πιο γνωστούς θερινούς κινηματογράφους της πόλης αλλά και σε πάνινες οθόνες που έχουν στηθεί σε πλατείες αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Την τιμητική τους όμως θα έχουν και μουσικές συναυλίες καθώς και πολλά άλλα διαδραστικά δρώμενα. Εξάλλου ο σκοπός του φεστιβάλ δεν είναι μόνο να φέρει τους ανθρώπους της πόλης κοντά στη τέχνη, αλλά και να τους κάνει να περιπλανηθούν σε στενά και σοκάκια που παλιά αγνοούσαν, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν μία Αθήνα που πρωτίστως δεν γνώριζαν και να έρθουν πιο κοντά με τα μνημεία και τον πολιτισμό της.

Η φετινή πρεμιέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στο Σινέ Θησείο, θα έχει κάτι ιδιαίτερο, πέρα από το γεγονός ότι φιλοξενείται σε ένα από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους του κόσμου (όπως είχε ψηφιστεί το 2012 από το CNN). Στην πρεμιέρα λοιπόν θα προβληθεί η ταινία Before Midnight (Πριν από τα Μεσάνυχτα), η οποία και η ίδια πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα της εκείνη την ημέρα. Στο σινέ Θησείο θα παρευρεθούν οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, καθώς και ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής και είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Πελοπόννησο.

Το φεστιβάλ διεξάγεται από τον Ιουνίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους “ξεμείνουν” πίσω να ξεφύγουν από τον καύσωνα. ‘Ένα τρίμηνο στην καρδιά του κέντρου γεμάτο πάθος για τη τέχνη. Ολόκληρο το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]