Μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή την Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της.

Τα αιτήματα είναι:

• Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

Το 3pointmagazine.gr ως ένα μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο που γεννήθηκε την εποχή της κρίσης  και του κατακερματισμού των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των ΜΜΕ, δημιουργήθηκε τόσο από την ανάγκη όσο και από το μεράκι όλων όσων συμμετέχουμε για να προβάλλουμε ένα διαφορετικό μοντέλο δημοσιογραφίας αλλά και να οικοδομήσουμε μαζί ένα εναλλακτικό πρότυπο εργασίας που βασίζεται στη συνεργασία, την αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όλοι όσοι συμμετέχουμε στο 3pointmagazine.gr έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες του κλάδου μας και παράλληλα αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες «γαλέρας»: Μαύροι, ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, «μπλοκάκια». Συνθήκες που τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε «κανονικότητα», ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό τύπο. Οι περισσότεροι πλέον δημοσιογράφοι δουλεύουν σε site με αυτούς τους όρους, χωρίς να υπάρχει  καμία συνδικαλιστική ασπίδα προστασίας από κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, αφού οι ίδιες οι ενώσεις δεν τους αναγνωρίζουν ως δημοσιογράφους.

Τα νέα μέτρα έρχονται να επιδεινώσουν μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους δημοσιογράφους, η οποία έρχεται τώρα στο προσκήνιο, καθώς  με το νέο ασφαλιστικό πλήττονται και τα δικαιώματα όσων είναι μέλη των ενώσεων όπως η ΕΣΗΕΑ και είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η ύπαρξη των οποίων διακυβεύεται με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου.

Το 3pointmagazine.gr στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ, καθώς πιστεύουμε ότι η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στα ΜΜΕ είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Παράλληλα διεκδικούμε όχι μόνο τη διατήρηση των κεκτημένων, αλλά τη διεύρυνση των δικαιωμάτων σε όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρά τον κυριαρχικό ρόλο του διαδικτύου παραμένουν «φαντάσματα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]