Ο τραγουδοποιός έγραψε στίχους και μουσική για τον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο στο κέντρο της Αθήνας και το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε η Μαρίνα Δανέζη.

Ο λόγος της λογοκρισίας; Οι εικόνες γυναικείων μαστών, καθώς ανήκουν στα «απαγορευμένα» της πλατφόρμας.

Η ανάρτηση που έκανε στο Facebook πριν από λίγες ώρες η Μαρίνα Δανέζη: 

«Σήμερα το Facebook «κατέβασε» το βίντεοκλιπ που σκηνοθέτησα για το τραγούδι του Pavlos Pavlidis «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» απο την σελίδα Justice For Zak/Zackie.

Το Facebook θεωρεί παραβίαση την εικόνα των γυναικείων μαστών. «Εξαιρούνται» οι εικόνες θηλασμού, πολιτικής διαμαρτυρίας ή τέχνης.

#FreeTheNipple #Justice4ZakZackie

Στηρίξτε τη σελίδα του Justice».

«Θα αγωνιστούμε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων αδερφών μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ και όλων αυτών που «δε χώρεσαν» στις πατριαρχικές και ρατσιστικές ιεραρχήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ / τη Zackie.

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]