OPEN CALL

Το Listen to the Road, το νέο πρόγραμμα δημιουργίας σημείων ελεύθερης έκφρασης στην Αθήνα, εγκαινιάζει τη λειτουργία του και σε προσκαλεί να εκφραστείς δημόσια!

Αν είσαι μουσικός, χορευτής, ηθοποιός, circus performer, youtuber, stand-up comedian, εικαστικός, κουκλοπαίκτης, λάτρης του προφορικού λόγου κτλ, δήλωσε συμμετοχή και θα σου δoθεί η ευκαιρία να παρουσιαστείς στο κοινό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ταυτόχρονα, γίνεσαι μέλος της ψηφιακής κοινότητας Listen to the Road, έχοντας τη δυνατότητα να προωθείς τη δουλειά σου μέσω της πλατφόρμας.

Listen to the Road
Το Listen to the Road είναι ένα δίκτυο σημείων έκφρασης στο δημόσιο χώρο. Οριοθετώντας σημεία στα οποία καλλιτέχνες καλούνται να εκφραστούν, δημιουργούμε το πλαίσιο για αλληλεπίδραση σε έναν κοινό τόπο.

Η πόλη είναι γεμάτη πληροφορίες, άναρχα τοποθετημένες οι οποίες επηρεάζουν τις συμπεριφορές και τις δράσεις στον αστικό χώρο προκαλώντας αλλαγές. Βασική επιδίωξη του Listen to the Road είναι να ενισχύσει και να οργανώσει τα ερεθίσματα στο δημόσιο χώρο προβάλλοντας το έργο καλλιτεχνών με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων, συμπεριφορών και πολιτισμικών εκφράσεων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για pop-up performances κάθε είδους (μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, circus performing, εικαστικές τέχνες, stand up comedy, παραστατικές τέχνες, storytelling, κτλ), δίνοντας βήμα για έκφραση σε καλλιτέχνες. Παράλληλα, δημιουργείται μια ψηφιακή πλατφόρμα δικτύωσης όπου καταχωρούνται όλοι οι καλλιτέχνες και μέσα από αυτή το κοινό έχει τη δυνατότητα να τους ανακαλύψει και να τους ακολουθήσει στις μελλοντικές δράσεις τους.

Το Listen to the Road φιλοδοξεί να καθιερώσει την ελεύθερη έκφραση στο δρόμο έτσι ώστε να συναντηθεί με τον περιπατητή, να τον βγάλει στην πόλη και να βρει στο δρόμο του ό,τι ίσως αναζητούσε να απολαύσει στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται ένα πολυδιάστατο θέαμα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, αντιστρέφοντας τους όρους μιας παραδοσιακής παράστασης. Στην περίπτωση του Listen to the Road, το ίδιο το θέαμα ψάχνει τους εν δυνάμει θεατές του, αντί του αντιστρόφου που συμβαίνει συνήθως. Οι περιπατητές θα βρεθούν τυχαία στη θέση του θεατή και όχι επειδή το επέλεξαν. Με τον τρόπο αυτό, το κοινό της παράστασης πολλαπλασιάζεται και αλλάζει η ποιοτική του σύνθεση, καθώς στους θεατές θα βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι συνήθως δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι αντίστοιχο.

Από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα που δίνεται σε ένα νέο καλλιτέχνη είναι σημαίνουσα, καθώς μπορεί να παρουσιάσει τη δουλειά του σε ένα τόσο ευρύ κοινό. Προσφέροντας τα ερεθίσματα του έργου του, ενεργοποιεί την κριτική σκέψη του κοινού και δημιουργούνται ευκαιρίες επικοινωνίας και διαλόγου. Με αυτόν τον τρόπο, μια παράσταση που πραγματοποιείται στο δημόσιο χώρο αποκτά πολύ μεγαλύτερη δυναμική. Μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, μέσω του λόγου και της εικόνας, αναρτάται στα social media και διαδίδεται μέσω της πλατφόρμας Listen to the Road.

Ταυτόχρονα, το Listen to the Road οργανώνει και την ψηφιακή κοινότητα όλων των συμμετεχόντων. Με αυτήν την πλατφόρμα προβάλλει ψηφιακά όλους όσους παρουσιάστηκαν στο δημόσιο χώρο, με τη δημιουργία ενός προσωπικού προφίλ για κάθε καλλιτέχνη. Μέσω αυτού, οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν και να τους προσεγγίσουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το έργο τους.

Το Listen to the Road αλλάζει την εμπειρία της διαδρομής μέσα στην πόλη, εμπλέκοντας ενεργά τον ανθρώπινο παράγοντα. Επαναφέρει στο προσκήνιο τους δημόσιους χώρους, δίνοντάς τους ξανά το νόημα της κοινωνικής συνεύρεσης και αλληλεπίδρασης μέσα από την παρουσίαση ποικίλων πολιτισμικών εκφράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και το κάλεσμα συμμετοχής θα βρείτε στο http://www.listentotheroad.gr.

#ListenToTheRoad #ThisIsAthens

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]