Το Tour de France-Mια βόλτα στη Γαλλία του Rachid Djaidan, με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και τον Σαντέκ κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του φετινού 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. 

Μια ευχάριστη βόλτα στη Γαλλία προσφέρει η ταινία του Rachid Djaidan με μια ώριμη και απολαυστική ερμηνεία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. To κινηματογραφικό του ντεμπούτο έκανε όμως και ο Σαντέκ ο οποίος σε συνδυασμό με τον έμπειρο Ντεπαρντιέ δημιουργούν ένα κομψό, λιτό αποτέλεσμα με έξυπνους διαλόγους που χαρίζουν απλόχερα όμορφα συναισθήματα και κωμικές καταστάσεις στο κοινό.

Η ταινία που είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη πλαισιώνεται από μουσική ραπ που δένει απόλυτα πετυχημένα με την κάθε σκηνή που παρακολουθούμε μιας και ο Σαντέκ είναι και στην πραγματική του ζωή ράπερ.

Το Tour de France είναι ένα απολαυστικό road-movie με ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα για τον ρατσισμό, τις μειονότητες και τις διακρίσεις που συναντά κανείς στις σημερινές κοινωνίες. 

Στην πρεμιέρα της ταινίας, 25 Μαρτίου 2017, στον κινηματογράφο Δαναό και στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ο Σαντέκ συνομίλησε με το κοινό μετά το τέλος της προβολής.

Σαντέκ

«Η ταινία αυτή είναι μια απάντηση προς όλα τα ΜΜΕ στη Γαλλία, για το πώς ζει και βιώνει κάποιος ορισμένες καταστάσεις που προέρχεται από μια διαφορετική κουλτούρα. Ζεις διαφορετικά και ακόμα και αν κάποιος έχει την γαλλική υπηκοότητα, επειδή ελάχιστοι ψηφίζουν και ελάχιστοι δουλεύουν εν τέλει δεν είσαι πραγματικά Γάλλος πολίτης».

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Φαρούκ είναι ένας εικοσάχρονος ράπερ από τα προάστια του Παρισιού. Εξαιτίας μιας διαμάχης με έναν άλλο μουσικό, κινδυνεύει και πρέπει να φύγει μακριά από την πρωτεύουσα. Ο φίλος του Μπιλάλ του προτείνει να πάρει τη θέση του και να συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της Γαλλίας τον πατέρα του Σερζ, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ θέλει να ζωγραφίσει εκ νέου τα έργα του.

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη μετά το Rengaine που επίσης είχε προβληθεί από το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία του Μια Βόλτα στη Γαλλία ήταν η Ταινία Λήξης του τελευταίου Φεστιβάλ του Σαράγεβο, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Βρυξελλών, ενώ ο δημοφιλής μουσικός στη Γαλλία και ηθοποιός Σαντέκ που συμπληρώνει το εκρηκτικό δίδυμο μαζί με τον Ντεπαρντιέ, ήταν υποψήφιος για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στα σημαντικά γαλλικά βραβεία Lumière.

*Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 20 Απριλίου σε διανομή της One from the Heart.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]