Η πρώτη δοκιμασία για τα  «ανοιχτά καταστήματα για εφτά Κυριακές το χρόνο» δεν ξέρω αν κρίθηκε επιτυχής βάσει τζίρου και προσέλευσης κόσμου, είμαι σίγουρη όμως ότι ήταν η καλύτερη αφορμή για τους απανταχού πικρόχολους και ξερόλες ώστε να ανασύρουν από το πίσω μέρος του μυαλού τους τα πιο ευφάνταστα κοσμητικά τους επίθετα.

Για να εξηγηθώ καλύτερα, μπορεί οποιοσδήποτε να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο. Μπορεί κάποιος  να υπερασπιστεί με πάθος το δικαίωμα των εργαζόμενων να ξεκουράζονται την Κυριακή ή αντίστοιχα την ανάγκη ενός άλλου εργαζόμενου που δεν βρίσκει χρόνο μέσα στην εβδομάδα ενώ δουλεύει και το Σάββατο να μπορεί να ψωνίσει την τελευταία ημέρα της εβδομάδας. Μπορεί ακόμη και οι δύο παραπάνω να κατηγορούν το εκάστοτε αφεντικό για εκμετάλλευση των υπαλλήλων του, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα κάνουν με επιχειρήματα και όχι τραμπουκισμούς.

Η Χριστίνα Ταχιάου (αρθρογράφος στο Protagon) ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ότι περιμένει να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή ώστε να πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα της ψώνια καθώς μόνο εκείνη την ημέρα μπορεί να χαλαρώσει. Πουθενά δεν κάνει λόγο ούτε για φιρμάτα ρούχα, ούτε ότι έχει λεφτά για πέταμα σε ανούσια πράγματα.

Ο πικρόχολος Χ λοιπόν δεν θα απαντήσει στο tweet της με επιχειρήματα εκφράζοντας την διαφωνία του με την άποψη της, αλλά θα προτιμήσει να την «στολίσει» και να την προσβάλει με πολύ χυδαίο τρόπο. Την τακτική του θα ακολουθήσουν και πολλοί ακόμη πικρόχολοι.

Τη στιγμή δε που η ίδια η αρθρογράφος σε προηγούμενο της κείμενο καταδικάζει όσους επιδεικνύουν το χρήμα τους, ξοδεύοντάς το σε ανούσια και πανάκριβα αντικείμενα. Τη στιγμή που γράφει ότι δύσκολα τα βγάζει πέρα με τις καθημερινές της υποχρεώσεις.

Ανεξαρτήτως συμπάθειας ή αντιπάθειας προς τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ το δικαίωμα της να εκφράζεται ελεύθερα μέσω οποιουδήποτε μέσου. Δικαίωμα που βάλλεται επικίνδυνα όταν διάφοροι – καλά κρυμμένοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους-  προτιμούν, αντί να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα ή ακόμη και να κάνουν χρήση του, να τραμπουκίζουν εξ αποστάσεως.

Η μητέρα μου λοιπόν κατευθύνθηκε χθες προς το ανοιχτό σουπερ-μάρκετ περιχαρής για να προμηθευτεί την νέα προσφορά σε γνωστό και πολύ αποτελεσματικό απορρυπαντικό. Τις καθημερινές όχι απλά δεν έχει χρόνο να ψωνίσει αλλά καλά-καλά να κοιμηθεί. Το Σάββατό της είναι εξίσου φορτωμένο. Αυτήν ποιος θα την χαρακτηρίσει ως  Μαρία- Αντουανέτα, όπως δηλαδή έκαναν με τη Χριστίνα Ταχιάου; 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]