Τρεις επιβεβαιωμένοι νεκροί και έξι τραυματίες, είναι ο νεότερος απολογισμός του δυστυχήματος, από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας το Σάββατο το βράδυ, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος κατέληξε.

14 Μαΐου 2017 02:43:53
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εκ των δύο νεκρών είναι ο συνοδός μηχανοδηγός, ενώ τραυματίες είναι δύο γυναίκες ελεγκτές.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου διακομίστηκε ένας εκ των εφτά τραυματιών που νοσηλεύεται διασωληνομένος σε σοβαρή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο Γενημματάς μεταφέρθηκαν οι δύο νεκροί, ενώ οι ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης (Παπανικολάου, Αγ. Δημήτριος, 424).

Στο σημείο έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στον απεγκλωβισμό των επιβατών, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Άμεσα μετά το δυστύχημα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος έκανε λόγο για δύο επιβεβαιωμένους νεκρούς, ηλικίας 50 και 43 ετών, δύο πολυτραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έναν άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο ίδιο νοσοκομείο και τέσσερις ελαφρά τραυματίες, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς είναι στρατιωτικός.

“Το ΕΚΑΒ έδρασε άμεσα. Επιχειρήσαμε με τρεις κινητές μονάδες και 12 ασθενοφόρα επειγόντων. Φτάσαμε αμέσως στο σημείο και μεταφέραμε στο νοσοκομείο Παπανικολάου τους περισσότερους τραυματίες” ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

H επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 70 άτομα και στις 9.40 το βράδυ και υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί εκ μέρους της αστυνομίας το Α.Τ. Κουφαλίων.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χθες στις 21:45 η αμαξοστοιχία I/C58 η οποία μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Επίσης άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά με λεωφορεία και εφεδρική αμαξοστοιχία στον τελικό τους προορισμό των επιβατών που δεν τραυματίστηκαν αλλά και των επιβατών που λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας είχαν παραμείνει σε εκατέρωθεν σταθμούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, μετά από εντολή του Υπουργού κυρίου Χρ. Σπίρτζη, μεταβαίνουν επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Βραδινές ώρες χθες (13-05-2017) στην περιοχή του Άδενδρου Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε από την πορεία της, εξήλθε από τη σιδηροδρομική γραμμή και προσέκρουσε σε παρακείμενο οίκημα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 44 και 50 ετών και ο τραυματισμός έντεκα (11) ημεδαπών ηλικίας 23 έως 75 ετών, ένας (1) εκ των οποίων (55χρονος) κατέληξε πρωινές ώρες σήμερα (14-05-2017), σε νοσοκομείο της πόλης όπου είχε μεταφερθεί.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, σταθμοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων.

Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: StoKokkino.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]