Το Δίκτυο Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της τρίτης για φέτος ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει τριήμερη γιορτή κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις 26, 27 και 28 Ιουνίου, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Παρασκευή 26/6:
19.00 Συνέλευση Αλληλέγγυων Σχολείων Αττικής
Οι δομές αλληλεγγύης της Αττικής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παιδείας, σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη για Όλους», συζητούν, εδραιώνουν τις προηγούμενες επεξεργασίες και σχεδιάζουν το μέλλον τους.

21.00 Μουσικό Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι
Με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, η Νατάσα Μωλυσόγλου, ερμηνεύει τραγούδια από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του κορυφαίου έλληνα δημιουργού.

Afisa Mesopotamia

Σάββατο 27/6:
11.00 Εξόρμηση Συλλογής Τροφίμων
Το Δίκτυο Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας διοργανώνει εξόρμηση- παρέμβαση από τις 11.00 έως τις 14.00 με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεντρωνόμαστε Κανάρη και Μακρυγιάννη (σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας»).

19.30 Δημιουργική Δραματοποιημένη Αφήγηση Παραμυθιών για Παιδιά
Η ηθοποιός Ελένη Υψηλάντη, αφηγείται σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια.

21.00 Session Αφρικανικών Κρουστών
Η ομάδα κρουστών του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης ANASA φέρνουν ρυθμό και χρώμα από την Αφρική στη Μεσοποταμία.

22.30 «Ήχοι και Μύθοι μέσα από την ιστορία και την περιπέτεια του κλασικού πνεύματος»
Ο Νίκος Χατζηελευθερίου και η Άννα Σαρτζίδου σε ένα μουσικό κιθαριστικό δρώμενο, παρουσιάζουν 4 από τα 20 σωζόμενα έργα αρχαίας ελληνικής σημειογραφίας (ένα εγχείρημα για τη «λειτουργικότητα» της αρχαίας ελληνικής μουσικής στο σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον) και 4 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος («Όρνιθες» και «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη).

Κυριακή 28/6:
18.30 Περιήγηση στην παραλία του Δήμου Μοσχάτου
Οι μαθητές του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας και όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για την παραλία μας, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία» και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) συγκεντρωνόμαστε στις 18.30 Μακρυγιάννη και Αγ. Κωνσταντίνου (εκκλησάκι Αγίου Παντελεήμονα), περπατάμε και γνωρίζουμε την παραλία του Μοσχάτου.

21.00 Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι
Το συγκρότημα Παραδοσιακής και Κρητικής Μουσικής «Μερωνιανή Παρέα», με τους : Αντώνη Λεοντίδη (λύρα), Χαράλαμπο Λεοντίδη (λαούτο), Κώστα Σπυριδάκη (λαούτο), Σπύρο Λυμπερόπουλο (τραγούδι), Δημήτρη Παπαδάκη (Μπουλγαρί) και Ηλία Πολίτη (Cajon), θα κλείσει το τριήμερο, διασκεδάζοντας με ήχους από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για το «Καλάθι της Αλληλεγγύης» και είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]