Όποιος επισκεφτεί το Λονδίνο και παρατηρήσει πανοραμικά την έκταση στην οποία απλώνονται οι αστικοί οικισμοί, θα παρατηρήσει πως δεν υπάρχουν κορυφές σε μεγάλο υψόμετρο. Τον τελευταίο καιρό, και κυρίως την τελευταία βδομάδα, ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο έχει σαρώσει την πεδιάδα όπου είναι χτισμένη η πρωτεύουσα της Αγγλίας και παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του. Είναι ο Χάρι Κέιν, παίζει στην Τότεναμ και είναι… τυφώνας (σ.σ hurricane, κατά το Hary Cane) όνομα και πράγμα!

harry-kane

Είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της εβδομάδας. Τέσσερα γκολ στους δυο τελευταίους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ και στην Άρσεναλ. Κόντρα στην τελευταία μάλιστα ήταν αυτός που με δυο τέρματα ανέτρεψε το σκορ για τα “σπιρούνια”, “βάφοντας” με άσπρο και μπλε το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου!

Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και να πάρουμε τη νίκη με αυτό τον τρόπο ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πιθανότατα δεν θα κοιμηθώ απόψε“, έλεγε μετά το ντέρμπι του “White Hart Lane”. Πάντως λόγους για να μην μπορεί να κοιμηθεί από τη χαρά του έχει αναρίθμητους. Πρώτη του χρονιά σε τόσο υψηλό επίπεδο με την Τότεναμ, μετά τους συνεχόμενους δανεισμούς του από το 2009 στη Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς και Λέστερ. Εκτόπισε τον “πολύ” και ακριβό Ρομπέρτο Σολδάδο και με το αέρινο στυλ του μπήκε ως αναντικατάστατος στα πλάνα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, παίρνοντας φόρα από τους αγώνες του Γιουρόπα Λίγκ, όπου σημείωσε 5 γκολ σε 6 αγώνες. Σημείο εκκίνησης μιας πορείας ως τώρα ανοδικής, το 5-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στα τέλη του Οκτώβρη. Εκεί σημείωσε χατ – τρικ και άρχισε να παίρνει ευκαιρίες και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Στα επόμενα 6 παιχνίδια θα σημείωνε 4 γκολ. Πλέον ο Ποκετίνο δεν γινόταν να τον βγάλει από την 11άδα, ακόμη και να ήθελε. Άλλωστε, καμία από τις εναλλακτικές του (Σολδάδο, Αντεμπαγιόρ) ήταν καλύτερη, την ώρα που ο Κέιν άφηνε “άφωνο” το νησί.

94698

Από την Πρωτοχρονιά του 2015 φάνηκε ότι ο νεαρός φορ (21 ετών) δεν θα είναι μια φωτοβολίδα. Στο εντυπωσιακό 5-3 κόντρα στην Τσέλσι του Μουρίνιο με δυο προσωπικά τέρματα θα “σμπαράλιαζε” τον Τέρι, τον Κέιχιλ, τον Ιβάνοβιτς και κάθε …τείχος προστασίας του Πορτογάλου, δίνοντας αφορμή για γιορτές στα πέριξ του “White Hart Lane”. Από τότε έχει πετύχει άλλα 5, μέσα σε λιγότερο από 40 μέρες. Οι οπαδοί της Τότεναμ βρήκαν ένα νέο είδωλο και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Ρόι Χότζον έγινε λίγο πιο ευτυχισμένος βλέποντας τον να παίρνει αμπάριζα την άμυνα της Άρσεναλ το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο “τυφώνας” του Βορείου Λονδίνου σε 25 συμμετοχές φέτος μετρά 20 γκολ, ενώ μέσα στη βδομάδα που πέρασε ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2020. Αυτή τη στιγμή, αλίμονο σε όποιον βρεθεί ανυπεράσπιστος στο διάβα του…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]