Μετά το τέλος του παιχνιδιού της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι για τους 16 του Champions League ο Εντέν Αζάρ εμφανίστηκε στη μεικτή ζώνη για να κάνει δηλώσεις φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Παρισιού και όχι αυτής του Λονδίνου.

Από τη μία, τον τελευταίο καιρό οι φήμες για το ενδιαφέρον της Παρί για τον Βέλγο μεσοεπιθετικό της Τσέλσι φουντώνουν, αλλά από την άλλη οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είχε κάνει το ίδιο. Προφανώς και δεν συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά δεν είναι και πρωτόγνωρο ούτε σημαίνει απαραίτητα κάτι. Η αλήθεια όμως, όπως σε κάθε πράγμα στη ζωή έτσι και εδώ, βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ο Αζάρ στα 23 του χρόνια, θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος μεσοεπιθετικός αυτή τη στιγμή στον κόσμο (στην ηλικία του σίγουρα). Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ομάδα που να μην θέλει να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι. Η Παρί είναι μία από αυτές και μάλιστα μία από αυτές που έχουν μπει πιο ζεστά στην διεκδίκησή του και έχουν και κάποια αβαντάζ απέναντι στους άλλους “μνηστήρες”.

Ο πρόεδρος της Παρί, Nasser Ghanim Al-Khelaïfi, έχει τονίσει επανειλημμένα την επιθυμία του να φέρει στο Παρκ ντε Πρενς όσο το δυνατόν περισσότερους Γάλλους. Ο Αζάρ δεν είναι Γάλλος, αλλά είναι Βέλγος. Ξέρει τη γλώσσα και έχει αγωνιστεί στη Λιλ πριν κάνει το άλμα για να πάει στην Τσέλσι. Άρα πληρεί κατά κάποιο τρόπο τις προϋποθέσεις. Η αρχή έγινε με τον Γιοάν Καμπάιγ (του οποίου τη φανέλα φόραγε ο Αζάρ μετά το ματς της Τσέλσι με την Παρί) και ακούγεται έντονα και της Γιουβλεντους το όνομα του Πολ Πογκμπά για το καλοκαίρι.

Ας δούμε όμως τι λένε όλοι όσοι πραγματικά δικαιούνται να μιλούν για το θέμα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το αν η κίνηση του Αζάρ ήταν απλά κάτι αυθόρμητο ή αν το έκανε θέλοντας να στείλει κάποιο μήνυμα.

Ζοζέ Μουρίνιο (Προπονητής της Τσέλσι): “Δεν ανησυχώ καθόλου για το ενδεχόμενο  να φύγει ο Αζάρ από την Τσέλσι. Αν τον πήραμε 40 εκατομμύρια λίρες, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να στοιχίσει σε κάποιον για να τον αγοράσει σήμερα μετά από δύο χρόνια εξέλιξης. Δεν τον πουλάμε. Ακόμα κι αν τον πουλήσουμε θα χρειαστεί ένα εξωφρενικό ποσό. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα φύγει. (11/1/2014)

Εντέν Αζάρ: “Κάθε μεταγραφική περίοδο όλοι λένε ότι θα φύγω. Πιο συχνά ακούγεται το όνομα της Παρί Σεν Ζερμέν. Με τιμάει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω είτε τον Γενάρη είτε το καλοκαίρι. Η Τσέλσι είναι το καλύτερο μέρος για να εξελιχθώ.” (19/1/2014)

Nasser Al-Khelaïfi (Πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν): “Ο Αζάρ είναι ένας εξαιρετικός παίχτης. Ο καλύτερος της Τσέλσι για μένα. Αλλά ποτέ δεν κινηθήκαμε ουσιαστικά για την απόκτησή του. Ακόμα και το 2012 όταν ήταν στη Λιλ θα μπορούσαμε να τον πάρουμε αλλά δεν το κάναμε. Η Τσέλσι είχε προχωρημένες συζητήσεις με τον παίχτη και δεν θέλαμε να μπούμε στη μέση και να χαλάσουμε τις σχέσεις μας. (29/1/2014)

Τιάγκο Σίλβα (Αρχηγός της Παρί Σεν Ζερμέν): “Είναι απολύτως λογικό ο πρόεδρος να συζητάει με τους παίχτες του για μεταγραφές. Όταν ένα όνομα βγαίνει στον Τύπο, ο πρόεδρος μας ζητάει τη γνώμη μας. Καμιά φορά το συζητάω απευθείας με τον Ιμπραϊμοβιτς. Είναι υγιές να συζητάς με έναν συμπαίκτη σου αν κάποιος θα μας έκανε πιο δυνατούς.

Θα υποδεχόμουν τον Αζάρ στην Παρί με ανοιχτές αγκάλες. Χρειαζόμαστε παίχτες σαν αυτόν για να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να τα κατακτήσουμε όλα. Είναι πολύ καλός και τεχνικά αλλά και τακτικά. Όλοι οι μεγάλοι παίχτες είναι ευπρόσδεκτοι στο Παρίσι”.  (9/2/2014)

Εντέν Αζάρ: “Είναι ωραίο να διαβάζω ότι ενδιαφέρεται για μένα η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να φύγω από την Τσέλσι και έχω πολλά ακόμα να προσφέρω και να πετύχω εδώ. Ξέρω πολύ καλά τι θέλω και αυτό είναι να γίνω ο καλύτερος με την Τσέλσι. Έχω μάθει πολλά από τους πρωταθλητές που έχω δίπλα μου αυτά τα χρόνια”. (11/2/2014)

Γιόαν Καμπάιγ (Μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν πρώην συμπαίχτης του Αζάρ στη Λιλ): “Ο Αζάρ είναι ένας παίχτης που σίγουρα θα ήθελα να έχω ξανά συμπαίχτη στην Παρί. Είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες που είχα είτε ως συμπαίχτη είτε ως αντίπαλο. Σίγουρα θα έκανε και εδώ τη διαφορά.” (25/3/2014)

Λοράν Μπλαν (Προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν): “Ο Αζάρ ήταν πάντα ένας παίχτης που με εντυπωσίαζε. Ειδικά τώρα στην Τσέλσι έχει κάνει τρομερή βελτίωση”. (1/4/2014)

Ο προπονητής, ο αρχηγός ο πρώην συμπαίχτης του και από ότι φαίνεται, πλέον και ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν τον θέλουν στο Παρίσι. Ο ίδιος, με τα λόγια του μοιάζει αποφασισμένος να μείνει στο Λονδίνο, αλλά με την κίνησή του να φορέσει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν αμέσως μετά το τέλος του ματς της Τετάρτης (2/4) θόλωσε ακόμα και άθελά του τα νερά για το μέλλον του. Σήμαινε κάτι αυτή του η κίνηση ή ήταν απλά αφέλεια ενός 23άχρονου παιδιού που αντάλλαξε φανέλες με τον επί χρόνια φίλο και συμπαίχτη του, Γιοάν Καμπάιγ;

ΥΓ. Στις 2/11/2013 που βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι στο Νιουκάστλ-Τσέλσι αντάλλαξαν άραγε φανέλες; Αν αντάλλαζαν και έβγαινε για δηλώσεις θα τη φόραγε ή θα φοβόταν την αντίδραση των οπαδών της Τσέλσι επειδή θα φορούσε φανέλα άλλης αγγλικής ομάδας; Θα είχε όμως τόσο μεγάλη διαφορά το ότι ήταν αγγλικής ή ότι απλά ήταν άλλης ομάδας; Κι αν τη φόραγε δηλαδή θα πήγαινε στην Νιουκάστλ; Άλλο Νιουκάστλ άλλο Παρί όμως. Τα συμπεράσματα δικά σας. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακριά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]