Με αφορμή τις εικόνες από την Νέα Υόρκη, που έχει πληγεί από τον τυφώνα Sandy συνηδειτοποίησα για ακόμα μία φορά, πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα παρόλο που δεν το αξίζουμε…

 

Είμαστε τυχεροί…

Γιατί είναι 31 Οκτωβρίου και αν δεν πέσει ο ήλιος κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα.

Γιατί βλέπουμε τα τσουνάμι και τους τυφώνες μόνο στην τηλεόραση, λόγω του μεσογειακού κλίματος.

Γιατί όσα προβλήματα και να έχουμε, συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Γιατί ότι ώρα και να πεινάσουμε, να θέλουμε να πιούμε ένα ποτό, να θέλουμε να βγούμε μια βόλτα, θα βρούμε κάτι ανοιχτό για να ικανοποιήσουμε την οποιαδήποτε επιθυμία μας.

Γιατί έχουμε τα πιο ωραία νησιά στον κόσμο.

Γιατί ακόμα και αν βαριόμαστε να πάμε από το ένα δωμάτιο στο άλλο, όταν κάποιος φίλος, ή συγγενής μας βρίσκεται σε ανάγκη θα τρέξουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε και θα μαζευτούμε περισσότεροι απ’ οσοι χρειάζονται.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσθέσει τουλάχιστον έναν ακόμα λόγο, για τον οποίο ευγνομωνεί τον Θεό ή την τύχη που γεννήθηκε ή μένει στην Ελλάδα.

 

Μες στην ατυχία μας

Είμαστε άτυχοι, γιατί οι πολιτικοί που έχουν περάσει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, την έφεραν στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα.

Αντί να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές της χώρας και να έχουν τεράστια έσοδα από τον τουρισμό, κοίταζαν όλοι, πως θα φάνε περισσότερα δημόσια χρήματα.

Δυστυχώς όμως, όσο και να θέλουμε, δεν μπορούμε να ρίχνουμε την ευθύνη μόνο στους πολιτικούς. Σίγουρα είναι οι κύριοι υπαίτιοι για αυτά που περνάμε, αλλά ο τρόπος ζωής μας και οι αντιλήψεις μας σε απλά καθημερινά θέματα, είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ιταλία, με το που πατήσεις σε διάβαση πεζών, ακόμα και αν τρέχουν με 100 χλμ την ώρα, όλα τα αμάξια θα κοκαλώσουν ακόμα και αν το φανάρι είναι πράσινο, για να περάσεις.

Στο Λονδίνο, τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία κινούνται σε ιλλιγειώδεις ταχύτητες, συγκριτικά με τους στενούς δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, γιατί ξέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να περάσει πεζός αν δεν έχει πράσινο. Επίσης, δεν τίθεται θέμα διπλοπαρκαρισμένου αυτοκινήτου με αλάρμ, καθώς θα σου το έχουν σηκώσει πριν προλάβεις να βγεις από το αμάξι.

Αντίθετα στην Ελλάδα, αρκεί ένα ακινητοποιημένο όχημα στην Εθνική Οδό, για να αναγκάσει τα αυτοκίνητα και στις τέσσερεις λωρίδες της να πηγαίνουν με πρώτη-νεκρά πρίν από το Allou Fun Park, έως και τα ΚΤΕΛ του Κηφισού.

Μα πώς είναι δυνατόν; Μα πώς να μην είναι, αν η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, χρησιμοποιείται σαν κανονική, με αποτέλεσμα το όχημα που θα έπρπεπε να το απομακρύνει, μα φτάνει στο συγκεκριμένο σημείο… τελευταίο.

Μια απόσταση που υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειάζομαι περίπου 15 λεπτά για να την διανύσω, σήμερα χρειάστηκα μία ώρα και πέντε λεπτά… Γιατί; Επειδή κάτι που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται αυτονόητο (να μην οδηγάς στην λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, για εμάς μοιάζει πυρηνική φυσική.

Για  να μην παρεξηγηθώ, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είμαι ο τελευταίος που θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. Και καθένας από εμάς είναι ο τελευταίος που φταίει για αυτά που περνάμε. Απλώς στεναχωριέμαι, που σε μία τόσο ευλογημένη από πολλές απόψεις χώρα, «έτυχε» να κυβερνήσουν τόσο ανίκανοι άνθρωποι. Αυτό με τη σειρά του, έκανε τους πολίτες της να μην παίρνουν στα σοβαρά οτιδήποτε και έτσι ζούμε σήμερα με τον φόβο και την αβεβαιότητα αντί να χαιρόμαστε τις ομορφιές της χώρας μας μαζί με τους κοντινούς και τους φίλους μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts