Ο M είναι πρόσφυγας.
Έφυγε πριν από περίπου 20 μήνες από τη χώρα του, έφτασε στα παράλια της Τουρκίας με τα πόδια, πέρασε με βάρκα στη Λέσβο και έχει κολλήσει στην Αθήνα πάνω από 1,5 χρόνο.

Έχει εγκριθεί η επανένωσή του με την οικογένειά του εδώ και 8 μήνες και ενώ βάσει νόμου θα έπρεπε να του είχε επιτραπεί να ταξιδέψει εντός 6μήνου, τώρα του λένε ότι θα περιμένει για αρκετούς ακόμα, άγνωστο πόσους, μήνες.

Μου λέει ότι ο γιος του που είναι 3,5 χρονών είναι με τη γυναίκα του στη Γερμανία. Έχει να τον δει 2,5 χρόνια τώρα. Ο γιος του δεν μιλάει σχεδόν καθόλου αραβικά και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν.

Τον έχει δει να μεγαλώνει μόνο μέσα από φωτογραφίες, τις οποίες μου δείχνει στο κινητό του με χαρά, αλλά και λύπη.

Μου λέει ότι τις τελευταίες ημέρες ο γιος του δεν βγαίνει στο τηλέφωνο. Tου έχει θυμώσει γιατί όλο του λέει πως θα έρθει στην Γερμανία να μείνει μαζί τους, και όλο δεν έρχεται.

Δε βάζει τα κλάματα, ανοιγοκλείνει ψύχραιμα τα μάτια, σφίγγει τα δόντια και μου λέει “τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί κάνω απεργία πείνας”.

#ReuniteUsNow
www.facebook.com/hungerstrike4familyreunification

(Photo Λέλα Καραγιάννη)

*Μια μικρή ιστορία ενός συνανθρώπου μας, όπως την “αλιεύσαμε” από το profile του Simeon S. Gideon.

 

Διαβάστε ακόμη:

Επανένωση με τις οικογένειές τους στην Γερμανία ζητούν οι πρόσφυγες-απεργοί πείνας στο Σύνταγμα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]