“Ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο Θεός γελάει”. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση; Πόσες φορές στη ζωή μας κάναμε σχέδια που δεν διαλύονταν μέσα σε μέρες, αλλά σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Από μία και μόνο συγκυρία ή μια άτυχη στιγμή.

Πόσες φορές έχει βγει από το στόμα καθενός από εμάς η φράση “Αχ και να ήμουν ο τάδε”. Προφανώς πολλές φορές στη θέση του τάδε, ήταν ο Michael Schumacher.

Αμέτρητες φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, με τόσα λεφτά όσα δεν θα μπορούσε να ξοδέψει σε δύο και τρεις ζωές, γνωστός σε ένα μικρό παιδάκι αλλά και στη γιαγιά μου, αγαπητός στην πλειοψηφία του χώρου του αθλητισμού και όχι μόνο, έχοντας κάνει δύο παιδάκια, δύσκολο να μην τον ζηλέψει ο μέσος άνθρωπος. Από το πρωί της Κυριακής (29/12) όμως, τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Γερμανός πρώην “πιλότος” της Formula 1 βρίσκεται σε κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά από χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην πίστα Meribel των Γαλλικών Άλπεων.

Σε μερικά δευτερόλεπτα, από τον θρύλο που ακούει στο όνομα Michael Schumacher, μεταμορφώθηκε σε έναν ακόμα άνθρωπο ο οποίος παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι πάρα πολύ κρίσιμη και ακόμα και το πιο δυσάρεστο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο ίδιος άνθρωπος που επί χρόνια έτρεχε με ταχύτητες που έφταναν και ξεπερνούσαν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, παίρνοντας ταυτόχρονα στροφές με κάποιον να τον “καταδιώκει” και που δεν είχε παρά έναν πολύ σημαντικό τραυματισμό στην καριέρα του, αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή του επειδή έκανε ένα ανθρώπινο λάθος την ώρα που έκανε σκι. Αν δεν είναι αυτό τραγική ειρωνεία τότε δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι που είναι.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι τον περιμένει. Όχι αύριο, αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για κάθε μέρα που ξυπνάμε το πρωί και είμαστε υγιείς για να σταθούμε στα πόδια μας και να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά.

Εύχομαι ολόψυχα, ο Σούμι να δει πρώτος την καρώ σημαία στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του γιατί μπορεί η ζωή να παίζει κατά καιρούς περίεργα παιχνίδια, αλλά και τα θαύματα είναι μες τη ζωή…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]