Προκαταρκτική έρευνα διέταξε εισαγγελέας με αφορμή τις δηλώσεις-καταγγελίες του βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «χασισοκαπνού στο Μέγαρο Μαξίμου», ώστε να διαπιστωθεί αν ο Καρανίκας την έπινε όταν έβλεπε Μενεγάκη και αν τελικά αληθεύει ότι ο Νίκος Παππάς έσκαγε «ανάποδες» στον Αλέξη Τσίπρα.

Όσο κι αν κάποιοι βιάστηκαν να διακωμωδήσουν την υπόθεση, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως και δείχνουν πως είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ο προηγούμενος φρούραχος του Μαξίμου καλείται από την εισαγγελία για να καταθέσει αν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή του, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως έχει καθαρό μυαλό έπειτα από τέσσερα χρόνια μέσα στα ντουμάνια.

Παράλληλα, έρευνες γίνονται και εντός του Μαξίμου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν «καβάτζες», ενώ ανακρίνονται και οι καθαρίστριες του Μεγάρου, οι οποίες φέρεται να έχουν καταθέσει πως έβρισκαν πολλές φορές άδεια σακουλάκια από φουντούνια, κόκα κόλες, αλλά και συσκευασίες από σοκολάτες που καταναλώνονταν σε μεγάλες ποσότητες.

Στη ΝΔ, που δεν έχουν ιδέα από τέτοια θέματα, καθώς τα πάρτι της ΔΑΠ γίνονται συνήθως στο Κολωνάκι και τη Μύκονο, μέρη που ως γνωστόν η λέξη ναρκωτικά παραμένει άγνωστη, οι παραπάνω καταγγελίες ίσως δεν κινούν υποψίες. Για τους γνωρίζοντες, όμως, τα παραπάνω ευρήματα σημαίνουν πολλά, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες πως -εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας φυσικά- άγνωστοι είχαν δημιουργήσει μικρές χασισοφυτείες, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου!

Ανακρίνονται επίσης ανταποκριτές ξένου Τύπου, που όπως κατάγγειλε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, οι προηγούμενοι ένοικοι του Μαξίμου τούς κερνούσαν κάποια «γάρα», ώστε να κάνουν «γαργάρα» τις υποχωρήσεις έναντι της τρόικας.

Πρωτοφανή πράγματα, που ασφαλώς χρίζουν περαιτέρω έρευνας, ιδιαίτερα μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα προ ημερών και εμφανίζει τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου και τον Θάνο Μωραϊτη να τραγουδούν απαγορευμένα χασισοτράγουδα, φέροντα τον στίχο «Άντε στου παράδεισου την πόρτα κάποιος φύτεψε δυο χόρτα»!

Η ανησυχία για τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία. Αναλυτές, με τους οποίους συνομίλησε η «Σαλαμάνδρα», εκτιμούν πως η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε αρνητικά τους πολίτες της χώρας, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα τηλεθέασης του Greece’s Next Top Model, που τη Δευτέρα ξεπέρασε το 64% στις ηλικίες 18 έως 24. Υπάρχει περίπτωση αυτά τα παιδιά να μην την πίνουν;

Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία «μαστουρώνουν» με «Λόγω Τιμής» και «Κόκκινο Ποτάμι», ενώ υπάρχουν και αυτοί που φτιάχνονται με talk shows στα οποία συμμετέχει ο Μπογδάνος και θεωρείται βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στα χάπια.

*Τη «Σαλαμάνδρα» τη βρίσκετε και στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]