groundation-1Καλός ο χειμώνας όσον αφορά τις συναυλίες, μα, κακά τα ψέματα, αυτό που όλοι περιμένουμε είναι το καλοκαίρι, οι συναυλίες σε γήπεδα, πάρκα ή ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί ως μεγάλο συναυλιακό χώρο, με πολλά λίτρα νερού και μπύρας, για καταπολέμηση της δίψας και της ζέστης βέβαια! Για εμάς (τους Έλληνες) ένα επιπλέον θετικό είναι το γεγονός πως το καλοκαίρι μας διαρκεί από αρχές Μάη έως μέσα Οκτώβρη, έχουμε αρκετό χρόνο λοιπόν να απολαύσουμε πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες. Ακολουθεί μια… καταμέτρηση του «μουσικού προγράμματος» της Θεσσαλονίκης, για όσες συναυλίες έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα λάβουν χώρα το πρώτο μισό του Σεπτέμβρη.

 

Groundation

Ο ένατος μήνας ξεκινά με μια αύρα καλοκαιριού και Τζαμάικας, με το φημισμένο συγκρότημα των Groundation να επισκέπτεται την πόλη μας για μια εμφάνιση στα πλαίσια της περιοδείας τους Building An Ark. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπητές reggae μπάντες στη χώρα μας, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφτούν το «Άμστερνταμ της Ελλάδας», για ακόμη μια φορά. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «οι θρυλικοί Groundation έρχονται για να μας αποδείξουν ότι “Music is the most high”…» 1 Σεπτέμβρη, λοιπόν, στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, ώρα έναρξης 21:30. Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 15 ευρώ στα καταστήματα του Ιανού (Αριστοτέλους 7 & Mediterranean Cosmos), στα TicketHouse (Μητροπόλεως 102), στα Stereodisc (Αριστοτέλους 4) και το Lotus Record Store (Σκρα 7), στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα) και το Ανατολικόν στην Καλαμαριά. Τα εισιτήρια στην είσοδο θα κοστίζουν 20 ευρώ.

 

vasilis thivaios pashalidis

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 5 του Σεπτέμβρη, η Θεσσαλονίκη φορά τα γιορτινά της, όπως το ίδιο κάνει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. 40 χρόνια έφηβος, «γλεντά» τα… νιάτα του, με την εκλεκτή παρέα των κυρίων Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη. Μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού, με ένα μέρος από τη ζωντανή μουσική ιστορία της χώρας να μοιράζεται την ίδια σκηνή. Πιστεύω πως οτιδήποτε άλλο γράψουμε και πούμε είναι περιττό, εκτός βέβαια από τις πληροφορίες της συναυλίας. Τόπος, το Φράγμα της Θέρμης, το οποίο έχει πολλές φορές φιλοξενήσει αυτούς τους καλλιτέχνες, στα πλαίσια του φεστιβάλ Θέρμης Δρώμενα, όπως και φέτος. Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ στα καταστήματα του Ιανού, στο Σάρωθρον, το Café Έντεχνον και στα TicketHouse. Ηλεκτρονική προπώληση υπάρχει μέσω του viva.gr και του vasilismiltoschristos.eventbrite.com, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται εισιτήρια στην είσοδο στην τιμή των 13 ευρώ.

 

papakonstantinou_kana

Στο ίδιο φεστιβάλ θα εμφανιστεί για ακόμη μια φορά και ο… πατέρας, θα λέγαμε, του έντεχνου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Αυτή τη φορά η ημερομηνία ορίζεται για τις 9 του Σεπτέμβρη, στον ίδιο χώρο, το Φράγμα της Θέρμης. Μαζί του, πέραν της σπουδαίας μπάντας του με καλλιτέχνες όπως η, κατά τον Θ. Π., πέρδικα της Παναγιάς Τρικάλων, Ματούλα Ζαμάνη και ο Φώτης Σιώτας, θα βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Μελίνα Κανά. 20 χρόνια κλείνουν από τότε που κυκλοφόρησε η «Άγια Νοσταλγία», ο πρώτος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου και όπως ο ίδιος λέει, προσκάλεσε τη Μελίνα Κανά να τον συνοδεύσει, διότι η φωνή της ήταν που καθόρισε την πρώτη δημιουργική του περίοδο. Εισιτήρια προπωλούνται σε Public, Ιανό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης, ενώ ηλεκτρονικά από το viva.gr, στα 10 ευρώ. Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας η τιμή θα είναι 12 ευρώ.

 

haroulis

Δεύτερος σταθμός στη φθινοπωρινή περιοδεία του Γιάννη Χαρούλη, η Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Δάσους. Ο επόμενος μεγάλος έντεχνος, ένας από τους πρωτοστάτες της νέας γενιάς σπουδαίων δημιουργών κι ερμηνευτών, επισκέπτεται γι’ ακόμη μια φορά την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη συναυλία. Παρέα του, όπως πάντα, οι μουσικοί και φίλοι του Παύλος Συνοδινός και Κωσταντής Πιστιόλης. 11 Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς Χαρούλη, με εισιτήρια να προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ από τα καταστήματα του Ιανού και των Public στην Αριστοτέλους, το Σάρωθρον (Λαδάδικα) και ηλεκτρονικά από το viva.gr. Στην είσοδο εισιτήρια θα πωλούνται στα 12 ευρώ. Ώρα έναρξης 21:30.

 

nouvelle vague

Τον επίλογο στο πρώτο μέρος του «αφιερώματος» στον συναυλιακό Σεπτέμβρη της συμπρωτεύουσας θα δώσουμε με μια ακόμη σπουδαία συναυλία, των αγαπημένων στο κοινό της πόλης, αλλά και της χώρας, Nouvelle Vague. Η φημισμένη και ιδιαίτερη μπάντα από τη Γαλλία, αποτελούμενη από -κάτι παραπάνω από- εξαιρετικούς μουσικούς επισκέπτεται για ακόμη μια φορά τη χώρα μας, στις 12 Σεπτέμβρη, στο Principal Club Theater (πρώην Αποθήκη του Μύλου), για να μας μαγέψουν και πάλι με τις πανέμορφες διασκευές τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι Elektrain. Προπώληση υπάρχει στα Ticket House, τα Stereodisc και ηλεκτρονικά στο ticketarena.gr, στα 20 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή των εισιτηρίων θα είναι στα 25 ευρώ.

Αυτά τα όμορφα θα λάβουν χώρα στην πόλη μας, για να ξεκινήσει καλά η φθινοπωρινή περίοδος και να ξεχαστούμε για λίγο από τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται… Την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα) θα αναφερθούμε στις συναυλίες που θα απολαύσουμε στο δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη, ίσως και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.


Λάμπρος Παπαευθυμίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]